August 1, 2021

Četiri predstave Reflektor teatra u Beogradu u avgustu

Nakon uspešnog julskog repertoara, „Četvrtak pod Reflektorom“ Reflektor teatar nastavlja sed i u avgustu! Pred vama je repertoar koji čine četiri predstave koje će se odigrati na Dorćol Platz-u sa početkom u 21 čas.

Predstava koja nas očekuje 5. avgusta je Otvorena veza“, jedan od najpoznatijih tekstova dua Fo-Rame sa više od 700 verzija u različitim zemljama. Reč je o iznenađujućoj, izuzetno zabavnoj i više nego aktuelnoj tragikomediji iz 1983. godine koja govori o nagonu za neverstvom kod parova. U središtu priče je žensko viđenje i figura žene.

Nakon toga, 12. avgusta na scenu izlazi ekipa predstave Sumnjivo lice“, koja predstavlja klasik srpske dramaturgije. U ovoj verziji Sumnjivog lica polazna tačka je pričanje priče o promenama, koje se u Srbiji večito čekaju, a teško i sporo događaju… Predstava govori o genijalnosti i talentu pisca, koji je sve bolesti našeg, savremenog društva umeo da dijagnostifikuje još 1887. kada je ovaj (i za tadašnje pojmove: kontroverzni) komad napisao.

19. avgust je rezervisan za Muškarčine“, najigraniju predstavu Reflektor teatra. Tekst predstave nastao je kolažiranjem ličnih priča, iskustava i stavova ko-autorskog i izvođačkog tima. Pitanje „Šta znači biti pravi muškarac u Srbiji danas” postavlja šest momaka u ovom pozorišnom dokumentarcu, kroz preispitivanje rodnih stereotipa koji vladaju na Balkanu, te ličnih priča i iskustava.

Predstava San o Mileni” nastala je iz dokumentarnog istraživanja biografije slikarke Мilene Pavlović Barili u kontekstu socijalnog političkog koncepta međuratnog perioda dvadesetog veka u kom je živela. Predstava definiše najvažnije životne događaje slikarke prelamajući je kroz prizmu njenih remek dela. Predstava govori o Mileni jezikom simbola njene umetnost i možete je pogledati 26. avgusta.

Prodaja ulaznica:

Rezervacija ulaznica:

  • / poziv, SMS
  • Preko društvenih mreža

Ulaznice za organizovane grupe (škole, fakultete, preduzeća, organizacije, udruženja) možete rezervisati pozivom na telefon (+381) 060 300 888 6.

Više informacija o predstavama, repertoaru i drugim aktivnostima, mogu se pronaći na sajtu Reflektor teatra i njihovim društvenim mrežama.

Foto: Promo