Slovenačka razigrana indie/post-punk grupa Lelee je dočekala svoj prvi spot za singl “Čudo” sa svog debitantskog albuma “Čuka bije pumpa” (Moonlee Records / Ill in the Head Records, 2021), koji potpisuje beogradski režiser Miloš Tomić.

Miloš Tomić je svestrani filmski umetnik, animator, predavatelj in još mnogo šta, koji je izmedju ostalog 2013. godine predstavljao Srbiju na Venecijanskom bienalu. Pored toga je režirao i brojne muzičke videospotove za  bendove iz regije (Repetitor, Jarboli, Vlada Divljan, Klopka za pionira…)

Stvaranje videa Miloš opisuje sledećim rečima: “ČUDO je buket biranih dnevničkih i voajerskih prizora koje ja već dugo primećujem i lovim kuda god krenem, ma šta da radim. Ovakav šareni materijal nastaje bez posebnog plana ali sa brušenim lovačkim njuhom za sitnice, iskre, kadrove, stihove iz svakodnevice…. Zamislite reku koja prolazi kroz velike prljave gradove, prirodu, sela.. i meni donosi sve što usput pokupi ili što u nju ljudi bace. Od takvog biranog šarenog smeća sam slagao ovaj video mozaik inspirisan ritmom, energijom i rečima pesme ‘Čudo'”.

Foto: Tina Ocvirk


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.