U galeriji Novembar na Vračaru otvorena je izložba ”Curiosa” (radoznala), mlade beogradske umetnice Emilije Radojičić. Izložbu čine tkane slike i crteži, kao i totemska skulptura, instalacije na zidovima galerije, izuzetnog kolorita i apstraktnog sadržaja. 

Emilija je svoju umetničku praksu najpre razvijala kroz crteže i slike, a pre nekoliko godina je odlučila da proširi svoj medij izražavanja i osavremeni tehniku tkanja. Niti su postale nove i trodimenzionalne linije, a na izložbi ”Curiosa” možemo videti kako su te linije dobile novu dimenziju i sada postale skulpture.

Foto: Marijana Janković
Foto: Marijana Janković

Emilija Radojičić se ne zaustavlja samo na likovnoj umetnosti, već se ostvarila i u polju industrijskog dizajna i dizajna nameštaja.

Foto: Marijana Janković

Nedavno je osnovala studio ETAR i u saradnji sa  GIR-om producirala liniju nameštaja koja je prvi put prezentovana na Beogradskom sajmu nameštaja u novembru 2019. godine.

Izložba ”Curiosa” biće otvorena do 29. februara 2020. 

O UMETNICI
Foto: Marijana Janković

Emilija Radojičić je rođena 1989. u Beogradu, gde trenutno živi i radi. Kroz ritualno posvećivanje procesu crtanja i stvaranja, u poslednjem periodu rada ispituje osećanja, vibracije, prirodne pojave i fenomene kroz koje se čovek reflektuje u cilju nalaženja mogućih pozitivnih, često apstraktnih rešenja za svoje stanje.

Radi u različitim poljima umetnisti, izražavajući se kroz razne medije kao što su crteži, tkane slike, objekti i skulpture, instalacije… Do sada je realizovala samostalne i grupne izložbe, audio-vizuelne performanse, kolaboracije i publikacije.

Foto: Marijana Janković


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.