Čuveni balet majstor Ivan Kozlov iz Kijeva gostovaće na Institutu za umetničku igru od 5. oktobra ove godine, gde će voditi odsek klasičan balet i kompaniju Balet mladih.

Ivan Kozlov je diplomirao i magistrirao na Kijevskom nacionalnom institutu za kulturu i umetnost, a kasnije i na Kijevskoj državnoj koreografskoj akademiji.


Kao prvak baleta nastupao je u Marinskom teatru u Sankt Petersburgu, Eifman baletu Sankt Peterburgu, Nacionalnoj operi Ukrajine u Kijevu, Plesnom pozorištu Gregori Hankok i Ballet Internationale u Indianapolisu.

Od 2014. godine vrši funkciju izvršnog umetničkog direktora Kijevskog baleta, s posebnim naglaskom kreiranja baletskog repertoara za najmlađe.

Gostujuću profesor je na nekoliko prestižnih akademija u Evropi, od čega je stalni profesor na Kijevskom nacionalnom instititutu za kulturu i umetnost.

Sarađivao je sa najznačajnijim koreografima današnjice Irinom Kolpakovom, Vladlen Semionovim, Sergejem Berežnojevim, Eldar Alievim, Dale Shields, Irinom Chistiakovom, Roland Petitom, Boris Eifmanom, Valeri Kovtun, Franceskom Ventriglia.

Jedna od njegovih najpoznatijih partnerki je Uliana Lopatkina.

Foto: Arhiva Instituta za umetničku igru


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.