Ove subote, 13. juna od 21h, na online platformi #AloneTogether gost će biti čuveni jazz muzičar, Louie Austen, austrijski veteran, šlager majstor i jedan od najvećih muzičkih šarmera današnjice.

Publika će ga se setiti i sa proslave prvog rođendana KC Grad 2010. godine kada je Louie Austen izveo maestralan nastup, pomenut i u tekstu The New York Times-a, obraćajući se posebno svakome u publici.

“With the crowd swaying on their feet, Louie Austen, a 63-year-old jazz singer from Austria, clasped the microphone and belted out a slow, impassioned version of  “My Way”  à la Frank Sinatra, with a near-perfect American accent. The audience, who switched easily between Serbian and English, went wild” / The New York Times / June 2010.

Njegova karijera prepuna zanimljivih detalja vodila ga je od Južne Amerike, Australije, preko Njujorka, pa sve do srca šoubiznisa – Las Vegasa. Da bi se opisao taj široki dijapazon stilova u koje je Louie umešao prste, dovoljno je pomenuti njegovu saradnju sa najvećim imenima njujorške scene 70-tih (Dean Martin, Frank Sinatra) pa sve do današnjih dana kada na sceni radi sa Peaches, Matthew Herbertom, Gonzales, Mocky…

Foto: Promo Louie Austen

Neverovatna količina energije, šarm koji ne ostavlja ravnodušnim nikoga i neumorna želja za nastupima i zabavama mogu se možda sabrati u njegovoj rečenici od pre neku godinu kada je na pitanje dokle će biti aktivan odgovorio – “I’ll probably die on stage but I don’t give a s**t”.

Nastup možete gledati OVDE.

Foto: Promo Louie Austen


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.