DAH Teatar ovu sezonu počinje sa nagrađivanom predstavom “Zagonetka revolucije” čije je izvođenje zakazano za 27. februar s početkom u 19 časova u Ustanovi kulture Parobrod.

“Zagonetka revolucije” u režiji Dijane Milošević, je interaktivna predstava koja publiku, na Harmsov način, četiri revolucionara – Roza Luksemburg, Urlike Majnhof, Kamilo Sijenfuegos i Fanji Kaplan, zajedno sa Harmsom i Majakovskim, vode kroz vreme i prostor Parobroda.

Njihovi duhovi još uvek dišu iza naših leđa pokušavajući da nam nešto kažu. Šta nam to oni poručuju danas? Šta je sve dozvoljeno kako bi se osvojila vlast i ugušila revolucija? Gde je pobuna i da li je moguća?

“Zemlja”

Foto: Đorđe Tomić

Za 4. mart u 19 časova zakazan je performans “Zemlja” u režiji Jadranke Anđelić.

Performans je premijerno izveden u oktobru prošle godine na Festivalu DAH Teatra “Umetnost i ljudska prava” i ovo je prva repriza. Performans spaja postupke baštovanstva, brige o biljkama i zemlji (lat. TERRA) sa pričama o migracijama i emigrantima i promišlja napor, bol i prilagođavanje “presađivanja” koje se dešava u procesu migracije, posebno prinudne promene zemlje.

Inače, DAH Teatar ove godine obeležava 30 godina postojanja i uspešnog rada u oblasti kulture i savremenog stvaralaštva.  

Foto: Tanja Drobnjak


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.