Damir Imanović dobitnik je nagrade Nacionalnog udruženja muzičkih kritičara u Nemačkoj. Njegov album “Singer of Tales” proglašen je za najbolji u kategoriji tradicionalne muzike.

Inače, Nacionalno udruženje muzičkih kritičara svake godine kandiduje muzičke albume objavljenje u Nemačkoj. Ova prestižna institucija ovog leta kandidovala je upravo album Damira Imamovića.

“Zahvaljujem njemačkom udruženju muzičkih kritičara koji su me predložili za nagradu i, na kraju, glasali za mene! Ovo je nagrada za cijelu ekipu koja je radila na albumu. Jedva čekam da kraj pandemije koronavirusa obilježimo velikom turnejom koju smo odgodili iz razumljivih razloga”, poručuje Damir.

Damirov novi album je juli mesec proveo kao prvi na međunarodnoj listi izdanja u oblasti World Music-a Transglobal World Music Charts. A četiri meseca je bio u samom vrhu Evropske liste World Music izdanja.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.