Damir Imanović dobitnik je nagrade Nacionalnog udruženja muzičkih kritičara u Nemačkoj. Njegov album “Singer of Tales” proglašen je za najbolji u kategoriji tradicionalne muzike.

Inače, Nacionalno udruženje muzičkih kritičara svake godine kandiduje muzičke albume objavljenje u Nemačkoj. Ova prestižna institucija ovog leta kandidovala je upravo album Damira Imamovića.

“Zahvaljujem njemačkom udruženju muzičkih kritičara koji su me predložili za nagradu i, na kraju, glasali za mene! Ovo je nagrada za cijelu ekipu koja je radila na albumu. Jedva čekam da kraj pandemije koronavirusa obilježimo velikom turnejom koju smo odgodili iz razumljivih razloga”, poručuje Damir.

Damirov novi album je juli mesec proveo kao prvi na međunarodnoj listi izdanja u oblasti World Music-a Transglobal World Music Charts. A četiri meseca je bio u samom vrhu Evropske liste World Music izdanja.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
26
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
23
Zanimljivo
korisno korisno
20
korisno
okej okej
16
okej
divno divno
13
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
26
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.