Alternativni rock bend Danga objavio je prvi video singl „Mozak mi se zaledio” kojim najavljuje debitantsko EP izdanje „Prvi Rez”.

Prvi singl „Mozak mi se zaledio” govori o emotivnom stanju čoveka koji je toliko obuzet besom, da nije u stanju ni da prati svoje misli, a kamoli postupke. Glavni uzrok njegovog nespokoja leži u akumulaciji negativnih osećanja.

Spot koji su zajedničkim snagama snimili direktor fotografije Nemanja Đorđević, gitarista benda i scenarista Mladen Milošević i Milena Gojković, koja glumački iznosi celu radnju, verno dočarava taj nemili proces, predstavljen kroz seriju svakodnevnih promašaja i malera.

Danga je beogradski bend, predvođen snažnim vokalom Andree Ambruš, koji je svoj zvuk izgradio pod jakim uticajem muzike 90-ih godina. Bend Danga stvara veoma šarenoliku muziku – pesme se protežu od sumornih do veoma mirnih numera čiji koreni se nalaze u indie roku.

Njihovo debi EP izdanje „Prvi Rez” snimano je pod producentskom palicom bubnjara benda Sergeja Sokolova u studijima 3×2 u Pančevu, Down There Studiju i prostorijama FDU-a u Beogradu. Za master je bio zadužen David
Jovan.

EP „Prvi rez” će izlaziti u narednom periodu metodom singl-po-singl na Youtube kanalu benda Danga. Prva prilika za publiku da čuje pesme s ovog izdanja biće u zemunskom Klubu Fest 5. avgusta, gde će Danga nastupiti s bendovima Stain i The Doomsday.

Foto: Nemanja Đorđević


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.