Alternativni rock bend Danga predstavlja lyric video za pesmu “Samožderi”, drugi singl kojim najavljuje debitantsko EP izdanje “Prvi Rez”. 

Danga je beogradski bend, predvođen snažnim vokalom Andree Ambruš, koji je svoj zvuk izgradio pod jakim uticajem muzike 90-ih godina. Bend Danga stvara veoma šarenoliku muziku – pesme se protežu od sumornih i teško distoriziranih, do veoma mirnih numera čiji koreni se nalaze u indie rocku. 

Njihovo debi EP izdanje “Prvi Rez” snimano je pod producentskom palicom Sergeja Sokolova u studijima 3×2 u Pančevu, Down There studiju i prostorijama FDU-a u Beogradu. Za master je bio zadužen David Jovan. 

Drugi singl “Samožderi” je tekstualno najapstraktnija pesma koja će se naći na prvencu ovog benda i baš iz tog razloga članovi ovog sastava smatraju da je lyric video pravi način da se njena poruka jasno prenese. Snažnim pesničkim slikama, lirski subjekt slušaoca vodi na nimalo lepo introspektivno putovanje. “Samožderi” su numera o starim greškama, sebičnosti i pohlepi koje nas nemilosrdno vuku u samoću i dosadu. 

Danga je prethodno objavila singl “Mozak mi se zaledio”, a EP “Prvi rez” će izlaziti u narednom periodu metodom singl-po-singl na Youtube kanalu benda Danga. Prva prilika za publiku da čuje pesme s ovog izdanja biće u beogradskom klubu Jazz Bar Centar 10. decembra, gde će Danga u akustičnoj varijanti nastupiti s bendom Stain.

Foto: Nemanja Đorđević


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.