Umetnik Daniel Wang, biće gost nove emisije web magazina Kulturnog centra Grad #AloneTogether, u utorak 21. jula i u petak, 24. jula od 21h.

Pored intervjua, planiran je i DJ set, kako bi se na pravi način predstavio jedan od najuticajnijih producenata dance muzike u poslednjih 25 godina.

U kratkom intervjuu na #AloneTogether platformi, u utorak 21. jula od 21h, između ostalog, publika će čuti razmišljanja o muzičkoj sceni Berlina, festivalima i novim trendovima. Wang će govoriti i o uspomenama koje ga vezuju za detinjstvo.

U petak 24. jula od 21h publiku očekuje DJ Set njegove “plesne muzike”.

Emisije će biti emitovane na Facebook i YouTube kanalu KC Grad.

Daniel Wang

Među DJ-evima disco, soul i house zvuka kasnih 70-ih i 80-ih godina koji su i te kako uticali na razvoj elektronskog zvuka novog milenijuma, njegovo ime ne treba posebno predstavljati. Njegove DJ setove karakterišu energičnost, radost i ples, a pre svega negacija svega što je u zvuku monotono i mehaničko.

Rođen je u Kaliforniji. Osam godina svog detinjstva proveo je u Tajpeju. Zatim odlazi u Njujork gde je studirao i živeo od 1994. do 2003. godine.

DJ-evi kao što su Tee Scott, Francois Kevorkian and Danny Krivit, house muzika i disko klasici, veoma su uticali na njega i oblikovanje muzike koju voli.

Posle objavljivanja desetak vinila za njegovu Balihu etiketu, nastala su i tri EP-a za etiketu njegovog prijatelja Morgana Geista. Nakon toga mnogo više nastupa u Evropi i Japanu. Osim velikih festivala u Londonu i Parizu, nastupao je i na intimnijim žurkama u Tokiju, Helsinkiju, Dablinu, Sao Paulu.

U Berlinu živi od 2003. i rezident je mnogih klubova kao što su Schwuz, Wilde Renate, Paloma Bar (Kreuzberg).


Sve dosadašnje emisije možete pogledati na sajtu. Projekat je podržala Ambasada Federalne Republike Nemačke u Beogradu.

Foto via KC Grad


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.