Nastupom pijanistkinje Jovane Nikolić, 7. decembra u 16h počinju decembarski koncerti u Galeriji Artget.

Jovana je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, i završila redovne i master studije na Visokoj školi za muziku u Karlsruheu.

Dobitnica je brojnih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, a publici će se predstaviti klavirskim kompozicijama Betovena, Šuberta, Šopena i Skrjabina.

U ponedeljak, 21. decembra nastupiće pijanista Borko Milojković. Na koncertu će se predstaviti i gošća iz Banjaluke, pijanistkinja Jasna Đurović.

Borko Milojković je nastupao širom zemlje, kao i u Mađarskoj, Makedoniji i Francuskoj, a na programu njegovog koncerta su dela Šopena, Dvoržaka i Skrjabina.

Novogodišnji koncert izvešće violinistkinja Jovana Udović zajedno sa klavirskim saradnikom Ukijem Ovaskainenom.

Jovana Udović pohađa Školu za muzičke talente u Ćupriji i do sada je osvojila brojne nagrade u zemlji i inostranstvu. Na programu su dela Fransisa Pulenka i Ernesta Šosona. Koncert će biti emitovan onlajn na YouTube kanalu Kulturnog centra Beograda u ponedeljak, 28. decembra u 12.00 časova.

Kulturni događaji u Kulturnom centru Beograda se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, a uz izvođača i organizatore, broj mesta za publiku u Galeriji Artget smanjen je na 20. Zbog ovih ograničenja, molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom (naglasiti za koji koncert) na e-mail adresu [email protected] ili telefonom na 011 2622 058. Prijavljivanje je moguće do dana koncerta u 12 sati ili dok se mesta ne popune.

Već narednog dana, snimak dela koncerta će biti objavljen na Youtube kanalu Kulturnog centra Beograda i dostupan nedelju dana svima koji nisu uspeli da prisustvuju događaju zbog ograničenja.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.