Oko 50 ulja na platnu i 17 radova ostalih tehnika, poput skica, akvarela, crteža, manje poznatih javnosti umetnika Miše Mihajla Kravceva biće izloženo 12. novembra 2019. u prostoru bivšeg salona nameštaja Eurosalon Exlusive, Kralja Milana 2, na uglu sa Andrićevim vencem, odmah nadomak dvora. Kravcev će predstaviti i svoju prvu monografiju, “Miša Mihajlo Kravcev”.

San punog meseca, 2017 / Foto: Miša Mihajlo Kravcev

“Ja ne želim da slikam ništa od onoga što bilo koji telefon ili foto aparat mogu da naprave bolje od mene, ja slikam isključivo ono što nikada nijedan kompjuter ili sprava, neće moći da postignu. Ja slikam čistu emociju. Većina publike gledala je do sada moja dela preko medija ili društvenih mreža. Ovoga puta moći će da ih pogledaju uživo, u ovom sjajnom prostoru u centru grada koji je za mene bio inspirativan dok sam osmišljavao i postavljao izložbu, a gde će postioci moći da imaju potpuni doživljaj moje umetnosti i onu petu dimenziju po kojoj su moje slike poznate”, ističe autor.

Stars over Cyclades, 2017 / Foto: Miša Mihajlo Kravcev

Kada je reč o monografiji, ona je, po želji slikara napisana, ne onim nerazumljivim jezikom, uobičajenim za takve prilike, već sa idejom da bude pitka, prijemčiva i zanimljiva čitaocu, i da se prati sa zanimanjem, poput njegovih dela. Osim velikog broja fotografija njegovih dela, tekstove u njoj su između ostalih potpisali: Đorđo Graso, jedan od najuticajnijih evropskih kritičara i stalni selektor Bijenala u Veneciji, Maja Živanović, Mirjana Živković i drugi…

Foto: Miša Mihajlo Kravcev

Izložba je otvorena do 12. decembra.

Priredila: Ksenija Stojiljković

Foto: kravcev.com


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.