Delimo 2×2 karte za predstavu OBIČNO VEČE Milana Laneta Gutovića 28. februara u 20h, u Akademiji 28. Ako želite da gledate predstavu, pišite nam na mejl: [email protected]. Dobitnike ćemo izabrati sutra u 12h. Srećno!

Predstava se igra u sklopu festivala “Rođendan džeza” o čemu smo vam već pisali OVDE.

O predstavi

Monodrama “Obično veče” je postala kultna pre mnogo godina, a glumac Milan Gutović proneo joj je slavu kroz ceo svet. Predstava OBIČNO VEČE prirodno je menjala sadržaj i čuvala aktuelnost do ovih vremena koja su sama po sebi već pogodna za humor koji nudi.

Možda će nekome značiti podatak da je predstava „Obično veče“ duboko zagazila u treću deceniju života na sceni. Uverite se sami kako izgleda sada, u najboljim godinama!

Predstava “Obično veče” je prva koja je na srpskom jeziku igrana na Brodveju! Milan Gutović je, igrajući predstavu, obišao sve kontinente pronoseći slavu našeg veselog duha i smisla za humor. Igrana je u Africi, Aziji, Americi, Australiji, Novom Zelandu, a verovatno će se igrati i na nekoj drugoj planeti koju bude čovek naselio! Od Moskve, Beča, Londona, Pekinga, Ciriha, Ženeve, Johanesburga, NJujorka, Toronta, Vankuvera, Montreala, a igrana je i u Sidneju, Melburnu i Velingtonu. Na redovnom je repertoaru beogradskih pozorišta decenijama, a zadovoljstvo koje publika oseća posle predstave obećava da će biti izvođena još dugo.

Iste večeri nastupa i Jovan Maljoković i Balkan salsa bend. A celokupan program možete naći OVDE.

Proslavljamo dan kada je prvi put izašla ploča sa samo dve džez kompozicije, u Rusiji 1917. godine. 

Festival “Rođendan džeza” održava se u prostoru Akademije 28 već 14 godina.

Foto: Akademija 28


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.