Ako volite filmove, i to komedije – na pravom ste mestu. Izdvojili smo za vas deset urnebesnih komedija!


1. Džoni Ingliš – Ponovo u akciji  (2018)

Kada kriminalistički istražitelj otkrije javnosti identitete svih aktivnih tajnih agenata u Britaniji, nastaje opšti haos. Tajna služba sada može da se osloni samo na jednog čoveka, penzionisanog Džonija Ingliša (Johnny English). Džoni, koji sada podučava u predškolskoj ustanovi, vraća se u akciju kako bi pronašao misterioznog hakera ili potencijalnu krticu među redovima britanske tajne službe. Kako bi ova misija uspela, trebaće mu sve njegove sposobnosti i veštine – onih nekoliko koje ima kao čovek jučerašnjih analognih metoda suočen s digitalnim svetom sadašnjice.

Rouan Atkinson (Rowen Atkinson) ponovo se našao u ulozi Džonija Ingliša. Ovo je treći nastavak Džoni Ingliš trilogije. Atkinson je ujedno i producent filma. 

 2. Monstrum (1994)

Roberto Benini (Roberto Benigni), najpoznatiji italijanski komičar, u ulozi je Lorisa, traljavog prevaranta koji krade po sitnim prodavnicama i pokušava da spreči prodaju stana u kom (ilegalno) živi. Loris postaje glavni osumnjičeni u slučaju serijskog silovanja, pa prelepa policajka, Džesika (Nicoletta Braschi), odlučuje da ga zavede kako bi otkrila istinu.

3. Ljubav i smrt (1975)

Film Love and Death je satirični pogled na dela Tolstoja i Dostojevskog isprepletan pogledima Vudi Alena (Woody Allen) na život i filozofiju.

Još kao dečak Boris Grušenko (Vudi Alen) se razlikovao od drugih. Umesto gužve i tuče zanimale su ga poezija i leptiri. Jedina osoba sa kojom satima može da razgovara je njegova dalja rođaka Sonja (Dajan Kiton). Boris nju voli, ali ona je zaljubljena u njegovog brata Ivana. Ivan se, međutim, ženi drugom devojkom. Razočarana, Sonja se udaje za starog trgovca i ima brojne ljubavnike. Boris odlazi u vojsku jer je izbio rat sa Napoleonom. Kukavica Boris odjednom postaje junak…

 4. Monti Pajton i Sveti gral (1975)

Film je zasnovan na legendi o kralju Arturu i njegovom traženju Svetog grala. Kralj Artur regrutuje svoje vitezove Lanselota, Robina, Bedevira i Galeheda. Zajedno sa njima kreće u misiju na koju ih je Bog lično poslao – da pronađu i vrate Sveti gral. Na ovom putovanju očekuju ih razne opasnosti i prepreke.

5. Mamurluk (2009)

Četri najbolja drugara odlaze u Las Vegas kako bi proslavili momačko veče. Međutim, stvari kreću da se otimaju kontroli. Jutro nakon burne noći ne mogu nigde da nađu mladiženju. A venčanje počinje za manje od deset sati…

6. Deadpool (2016)

Deadpool je priča o Vejdu Vilsonu (Ryan Reynolds), bivšem operativcu Specijalnih jedinica.Nakon što je podvrgnut eksperimentu, lice mu je unakaženo. Međutim , dobio je moć brze regeneracije tkiva. S obzirom na novonastalu situaciju, Vejd odlučuje da stvori alter ego Deadpool i osveti se čoveku koji mu je uništio život.

7. Šta radimo u senci (2014)

Viago, Dikon i Vladislav su trojica vampira koji su cimeri i koje će snimati grupa ljudi za dokumentarni film. Tokom celog filma ćete imati utisak da vam ova trojica smešnih vampira direktno pričaju svoje priče.

8. Ima nešto u Meri (1998)

Sve je počelo na dan proslave mature, kada je Ted povredio polni organ i propustio matursko veče. Tada je poslednji put video Meri, devojku sa kojom je trebalo da ide na matursko veče. Trinaest godina kasnije, Ted odlučuje da je potraži i pokuša da je smuva, s obzirom da je nikada nije preboleo.

9. Mi smo Milerovi (2013)

Dejvid, lokalni diler marihuane, je opljačkan i sada ga njegov šef primorava da ode u Meksiko kako bi prokrijumčario veću količinu marihuane. Kako bi osigurao sebi šansu da bezbedno prođe carinu, Dejvid plaća siromašnoj striptizeti Rouz i dvoma tinejdžerima iz komšiluka da pođu sa njim u Meksiko i glume porodicu koja je na godišnjem odmoru.

10. Upoznajte roditelje (2000)

Medicinski tehničar odlučuje da upozna roditelje svoje devojke pre nego što je zaprosi. Njen otac je bivši agent CIA koji će mu zagorčati život kako bi testirao da li je on zaista pravi muškarac za njegovu ljupku ćerku.

Piše: Ksenija Stojiljković

Foto: Youtube/Printscreen


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
3
Super
Ksenija Stojiljković
Studentkinja treče godine novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka. Prava neodlučna vaga koja živi na relaciji između jave i sna.