May 11, 2020

Diznijevi filmovi, misterije Agate Kristi i nova “Priča sa zapadne strane” uskoro u bioskopima

MCF MegaCom Film je postao zvanični distributer filmova kompanije “Volt Dizni”, za bioskopsku distribuciju u Srbiji i Crnoj Gori.

Prvi Diznijev film pod okriljem i u distribuciji MCF-a biće “Mulan”, film priznate autorke Niki Karo.

U išekivanom diznijevom filmu rediteljka Niki Karo oživljava priču epskih razmera o kineskoj legendardnoj ratnici – Mulan. Neustrašiva mlada dama rizkuje sve zbog ljubavi prema porodici i otadžbini kako bi postala jedna od najvećih ratnika koje je Kina ikad videla.

Krajem leta očekuje se i film “Empty Man”. Ova “natprirodna” horor priča bazirana na istoimenom stripu, prati bivšeg policajca koji iznenada dolazi do stravičnog otkrića.

Nekoliko zanimljivih igranih naslova biće prikazano ove jeseni.

Prvi od njih je “The King’s Man: Početak” (The King’s Man). U pitanju je treći deo Kingsman franšize koji uključuje nova, dobro poznata glumačka lica – Ralfa Fajnsa i Džemu Arterton.

Ova poslastica za anglofile i sve one koji vole duhovita prepucavanja i krvavu akciju naći će se u bioskopima od 17. septembra. 

Još Agate Kristi

Na bioskopskom platnu naći će se još jedna misterija Agate Kristi. U pitanju je film “Smrt na Nilu” (Death on the Nile) Keneta Brane.

Podsetimo, Brana je režirao i glumio u adaptaciji trilera “Ubistvo u Orijent Ekspresu” iz 2017. godine.

A petog novembra stiže prvi film iz Marvel studija“Crna udovica” (Black Widow) sa Skarlet Johanson u glavnoj ulozi.

I komedija proslavljenog reditelja Vesa Andersona“The French Dispatch” pretenduje da bude ovogodišnji bioskopski hit. Drama koja oživljava nekoliko priča iz časopisa koji je stvorio Amerikanac koji živi u izmišljenom gradu u Francuskoj, u bioskopima će biti krajem novembra. Uloge tumače Kristof Volc, Bil Marej, Tilda Svinton i drugi.

Diznijevi animirani filmovi

Diznijeve animirani filmovi takođe će biti deo bioskopskog repertoara.

Animirana avantura “One and only Ivan” kao kombinacija akcije i specijalnih efekata naći će se u bioskopima od 20. avgusta. Bazirana je na istoimenoj knjizi za decu Katarine Eplgejt.

Novi film kompanije Pixar, animirana komedija koju ćemo gledati u novembru, “Duša” (Soul) obećava da će vas “povesti na put od ulica Njujorka do kosmičkih carstava, kako bi otkrili odgovore na najvažnija životna pitanja“.

Nova “Priča sa zapadne strane”

Dobitnik deset nagrada “Oskar”, uključujući i nagardu u kategoriji za najbolji film, “Priča sa zapadne strane” (West Side Story, 1961), dobila je novu, savremenu verziju. 

Režiser Stiven Spilberg i scenarista Toni Kušner uveli su novu generaciju u priču o nesrećnim ljubavnicima koji pokušavaju da ostanu zajedno uprkos stalnom ratu suprostavljenih bandi. Datum prikazivanja u bioskopima predviđen je za sam kraj godine, 24. decembar.

Foto: Pixabay