Klasična muzika najbolje ruske filharmonije iz Irkutska, autentični i energični hrvatski sastav Let 3 i mlada muzička producentkinja Nolah stižu 13. januara u Srpsko narodno pozorište, u okviru Dočeka 7528. čime Novi Sad nastavlja da slavi i promoviše jedinstvo različitosti. 

Najbolja ruska filharmonija u Novom Sadu 

Najbolji bas vokal, Aleksej Tihomirov, koji je tu titulu nedavno dobio u jednoj od najslavnijih svetskih operskih kuća, u njujorškoj Metropoliten operi, jedan je od solista koji će 13. januara u Velikoj sali SNP-a od 20 časova nastupiti sa najvećom ruskom filharmonijom iz Irkutska, uz Jadranku Jovanović, Ivana Tomaševa, Alekseja Tihomirova i Novosađanina, Željka Andrića.

Irkutska filharminija / Foto: Doček

Svaki nastup najveće ruske filharmonije događaj je za sebe, a Novosađani će imati privilegiju da svečanost i atmosferu Bečkog novogodišnjeg koncerta osete uživo u najstarijem pozorištu u Srbiji. Repertoar je raznovrstan i obiman, a na njemu će se naći i kompozicije Čajkovskog, Borodina, Hristića, kao i srpske narodne pesme: „Tamo daleko“, „U ranu zoru“, „Na kraj sela“, „Tiho noći“, „Bolujem ja“, „Niška Banja“…

Orkestar ima veoma važnu ulogu u promovisanju klasične muzike i kulture Sibira, osnovan je 1958. godine, a 2000. dobija status guvernerske Irkutske oblasne filharmonije.


Pročitajte još i:

Jeste li spremni za Doček 7528. godine?

Doček 7528: Svemirko i Božo Vrećo rasprodati, najavljeni novi izvođači


Pank u pozorištu 

Energični nastupi, provokativni tekstovi, autentičan izgled i kostimi, slobodni, hrabri, iskreni – Let 3 stiže pravo iz ovogodišnje Evropske prestonice kulture, Rijeke u grad koji će sledeće godine poneti tu titulu, Novi Sad.

Nastup tog hrvatskog sastava, koji inače nikoga ne ostavlja ravnodušnim, posebno će 13. januara doneti nešto novo i nesvakidašnje, s obzirom na to da je lokacija Mala sala SNP-a od 20 časova.

Let 3 / Foto: Doček

Uz njih stiže i Marijači bend „El Combo“, a zajedno će publiku zagrejati hitovima poput „Profesor Jakov“, „Omađijaj me“, „Dijete u vremenu“, „Izgubljeni“ i drugi. 

Moderan zvuk u najstarijem pozorištu 

Dobitnica nagrade za najbolje nastupe uživo „Vicous Music Award“, čime je premašila čak i Nicolasa Jaara i druga velika imena te kategorije, di džej Nolah stiže iz Barselone u Novi Sad.

Zašto su nastupi mlade muzičke producentkinje najbolji imaće priliku da proveri novosadska publika 13. januara na Kamernoj sceni od 22 časa. Srpsko narodno pozorište biće ispunjeno novom energijom, moderne elektro muzike, a za Nolah, to neće biti prvi nastup na neočekivanoj lokaciji, s obzirom na to da je pre dve godine nastupila na rimskom vijaduktu u Francuskoj, odnosno mostu preko reke Gard, koji se nalazi na UNESCO-voj listi svetske baštine. 

Osim Srpskog narodnog pozorišta, Doček 7528. aktivira oko 50 lokacija širom grada, uz otkrivanje nekih novih mesta za kulture sadržaje.

Nolah / Foto: Doček

Tako će jedna od najboljih basistkinja Evrope, Kinga Glik nastupiti u Radničkom domu, Dejan Petrović Big bend u Reformatorskoj crkvi, Goran Trajkoski u gimnaziji „Laza Kostić“, Elemental u Kožari SNP-a, Svemirko u Kino sali Železničke stanice i još brojni drugi. 

Ulaznice za Doček 7528. mogu se pronaći na prodajnim mestima Gigx Tix-a i na sajtu. Sve informacije o izvođačima, satnici, lokacijama, prodaji ulaznica mogu se pronaći na sajtu Dočeka i na društvenim mrežama. 

Foto: Doček


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.