Romantične šansone, legendarne pop-rok pesme, afro-soul i etno ritmovi, harmonika i bandoneon, ali i najstariji dečiji hor i vizuelni performansi – novi su programi koje nudi jedinstveni koncept Dočeka 7528 u Novom Sadu.

Slobodan Trkulja

Slobodan Trkulja, svetski priznati multi-instrumentalista, kompozitor i pevač, uz klavirsku pratnju izvodiće romantične šansone, legendarne romanse, džez i ljubavne pesme u Velikoj sali NIS-a 13. januara od 19 časova, i tako povesti publiku na nezaboravno muzičko putovanje. Slobodanu, koji svira više od 15 instrumenata i jedan je od najlepših muških glasova Balkana, pridružiće se i Novosadski damski hor.


Intervju sa Slobodanom Trkuljom:


Branko Džinović

Jedan od najznačajnijih srpskih  umetnika na harmonici i bandoneonu, čije nastupe su austrijski kritičari opisali kao eruptivne i inventivne, Branko Džinović, predstaviće se novosadskoj publici u okviru Dočeka 7528 u Galeriji Matice srpske.

Prvi harmonikaš sa doktoratom iz izvođačkih studija koje je završio na Univerzitetu u Torontu prirediće nezaboravan nastup rafinirano vladajući instrumentom, uz odličnu tehniku i sluh za zvučni kolorit kompozicija. Za njegov nastup ulaznice neće biti potrebne, jer je ulaz slobodan.

Bebi Dol

Bebi Dol, kultna pevačica koja je obeležila pop-rok epohu bivše Jugoslavije, jedna od najupečatljivijih pojava srpske muzičke scene poznata po specifičnom glasu, nastupiće 13. januara u kulturnoj stanici Eđšeg, u okviru Dočeka 7528. Njena karijera duga je skoro četiri decenije i obeležili su je nebrojeni nastupi i hitovi koji su ostali aktuelni do danas. 

Aklea Neon i Ljubičice

Doček 7528. u Novom Sadu obeležiće i afro-soul i etno ritmovi koje donosi Osječanka Aklea Neon, putujuća muzičarka i kantautorka. U medijima je poznata kao vila ritma i bita, što se jasno vidi u njenom prepoznatljivom stilu i pesmama koje se kreću negde između rege ritmova i nežnih ljubavnih melodija.

Foto: Doček

Sjajna mlada nada nastupiće u Kulturnom centru Novog Sada, 13. januara, pre pančevačkog dvojca Ljubičice. Ulaz za njen nastup je besplatan. 

Love Hunters i Tolstojobik džez kvintet

Poznati novosadski sastav Love Hunters zabavljaće svoju vernu publiku u „pevajućoj knjižari“, sada već kultnom novosadskom mestu – Bulevar Books, dok Klub advokata Vojvodine otvara za vrata za ljubitelje džeza, gde će ih nastupiti Tolstojobik džez kvintet

Dečji hor Kolibri

Najmlađim novosađanima u Kulturnom centru Futog pevaće najstariji dečji hor Kolibri, pod dirigentskom palicom Ljiljane Ranđelović, dok ih u Kulturnom centru Novog Sada očekuje premijera jedinstvene opere za decu „U cara Trojana kozije uši”.

Izvanredni Bob

U Novi Sad stiže i Izvanredni Bob – vizuelni umetnik i desperado beogradske scene donoseći vizuelni ugođaj kojim će upotpuniti nastup Bože Vreće i Kamerate akademike u Sinagogi.


Doček 7528. aktivira oko 50 lokacija širom grada, uz otkrivanje nekih novih mesta za kulture sadržaje, pa će tako jedna od najboljih basistkinja Evrope, Kinga Glik nastupiti u Radničkom domu, Dejan Petrović Big bend u Reformatorskoj crkvi, Goran Trajkoski u gimnaziji „Laza Kostić“, Elemental u Kožari SNP-a, Svemirko u Kino sali Železničke stanice i još brojni drugi.


Pročitajte još i: Doček 7528: Klasika, pank i elektro zvuk u najstarijem srpskom pozorištu


Ulaznice za Doček 7528 se po promotivnim cenama mogu pronaći na prodajnim mestima Gigs tix-a i na sajtu. U ponedeljak, 6. januara, uz svaku kupljenu ulaznicu za događaj u sklopu Dočeka 7528 na „Gigs Tix“ prodajnom mestu u Pariskom magazinu u Novom Sadu ili u kulturnoj stanici Karavan koji se nalazi na Trgu slobode, drugu dobijate gratis! Količine su ograničene.

Foto: Doček


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.