Romantične šansone, legendarne pop-rok pesme, afro-soul i etno ritmovi, harmonika i bandoneon, ali i najstariji dečiji hor i vizuelni performansi – novi su programi koje nudi jedinstveni koncept Dočeka 7528 u Novom Sadu.

Slobodan Trkulja

Slobodan Trkulja, svetski priznati multi-instrumentalista, kompozitor i pevač, uz klavirsku pratnju izvodiće romantične šansone, legendarne romanse, džez i ljubavne pesme u Velikoj sali NIS-a 13. januara od 19 časova, i tako povesti publiku na nezaboravno muzičko putovanje. Slobodanu, koji svira više od 15 instrumenata i jedan je od najlepših muških glasova Balkana, pridružiće se i Novosadski damski hor.


Intervju sa Slobodanom Trkuljom:


Branko Džinović

Jedan od najznačajnijih srpskih  umetnika na harmonici i bandoneonu, čije nastupe su austrijski kritičari opisali kao eruptivne i inventivne, Branko Džinović, predstaviće se novosadskoj publici u okviru Dočeka 7528 u Galeriji Matice srpske.

Prvi harmonikaš sa doktoratom iz izvođačkih studija koje je završio na Univerzitetu u Torontu prirediće nezaboravan nastup rafinirano vladajući instrumentom, uz odličnu tehniku i sluh za zvučni kolorit kompozicija. Za njegov nastup ulaznice neće biti potrebne, jer je ulaz slobodan.

Bebi Dol

Bebi Dol, kultna pevačica koja je obeležila pop-rok epohu bivše Jugoslavije, jedna od najupečatljivijih pojava srpske muzičke scene poznata po specifičnom glasu, nastupiće 13. januara u kulturnoj stanici Eđšeg, u okviru Dočeka 7528. Njena karijera duga je skoro četiri decenije i obeležili su je nebrojeni nastupi i hitovi koji su ostali aktuelni do danas. 

Aklea Neon i Ljubičice

Doček 7528. u Novom Sadu obeležiće i afro-soul i etno ritmovi koje donosi Osječanka Aklea Neon, putujuća muzičarka i kantautorka. U medijima je poznata kao vila ritma i bita, što se jasno vidi u njenom prepoznatljivom stilu i pesmama koje se kreću negde između rege ritmova i nežnih ljubavnih melodija.

Foto: Doček

Sjajna mlada nada nastupiće u Kulturnom centru Novog Sada, 13. januara, pre pančevačkog dvojca Ljubičice. Ulaz za njen nastup je besplatan. 

Love Hunters i Tolstojobik džez kvintet

Poznati novosadski sastav Love Hunters zabavljaće svoju vernu publiku u „pevajućoj knjižari“, sada već kultnom novosadskom mestu – Bulevar Books, dok Klub advokata Vojvodine otvara za vrata za ljubitelje džeza, gde će ih nastupiti Tolstojobik džez kvintet

Dečji hor Kolibri

Najmlađim novosađanima u Kulturnom centru Futog pevaće najstariji dečji hor Kolibri, pod dirigentskom palicom Ljiljane Ranđelović, dok ih u Kulturnom centru Novog Sada očekuje premijera jedinstvene opere za decu „U cara Trojana kozije uši”.

Izvanredni Bob

U Novi Sad stiže i Izvanredni Bob – vizuelni umetnik i desperado beogradske scene donoseći vizuelni ugođaj kojim će upotpuniti nastup Bože Vreće i Kamerate akademike u Sinagogi.


Doček 7528. aktivira oko 50 lokacija širom grada, uz otkrivanje nekih novih mesta za kulture sadržaje, pa će tako jedna od najboljih basistkinja Evrope, Kinga Glik nastupiti u Radničkom domu, Dejan Petrović Big bend u Reformatorskoj crkvi, Goran Trajkoski u gimnaziji „Laza Kostić“, Elemental u Kožari SNP-a, Svemirko u Kino sali Železničke stanice i još brojni drugi.


Pročitajte još i: Doček 7528: Klasika, pank i elektro zvuk u najstarijem srpskom pozorištu


Ulaznice za Doček 7528 se po promotivnim cenama mogu pronaći na prodajnim mestima Gigs tix-a i na sajtu. U ponedeljak, 6. januara, uz svaku kupljenu ulaznicu za događaj u sklopu Dočeka 7528 na „Gigs Tix“ prodajnom mestu u Pariskom magazinu u Novom Sadu ili u kulturnoj stanici Karavan koji se nalazi na Trgu slobode, drugu dobijate gratis! Količine su ograničene.

Foto: Doček


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
33
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
23
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
20
Zanimljivo
korisno korisno
16
korisno
okej okej
13
okej
divno divno
11
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
23
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.