Imena svetskih, regionalnih i domaćih izvođača koji će nastupiti u Novom Sadu u okviru Dočeka 7528. objavljena su pre dve nedelje, a već su dva događaja rasprodata – Božo Vrećo i Camerata Academica i hrvatski sastav Svemirko.

Ipak, Doček 7528. predstavlja nove izvođače koji će nastupiti 13. januara na različitim i neočekivanim lokacijama u gradu. 

MKDSL ispunjava muzičke želje za Doček 7528.

Originalan i autentičan muzički producent Marko Milošević, poznatiji kao MKDSL (Mama kaže da sam lep) za Doček 7528. u Novom Sadu „prepušta“ svoj nastup publici.

U svom stilu, MKDSL poigrava se sa različitim muzičkim žanrovima koji će biti po volji publike, jer će svako na Facebook eventu moći da ostavi svoju muzičku želju.

MKDSL će ih ispoštovati i to posebnim redosledom, kako ko od učesnika ovog zanimljivog koncepta, bude dolazio na nastup. Koncert počinje u 22 časa na dobro poznatoj lokaciji za kvalitetne svirke i žurke – Gerili

Kombinacija muzičkih žanrova u Domu b-612

Fuziju različitih zvukova od kojih prednjači rege, ali ne manjka ni ska, hip-hop, pank donose Novosađani Josip A Lisac (JAL), Beograđani Besne gliste i Banjalučanin Mikula.

Svi oni deliće binu u Domu b-612 13. januara u okviru Dočeka 7528. sa početkom u 21 čas. Bend Josip A Lisac (JAL) vodi se sličnom idejom kao njihove kolege iz Beograda, godinu dana mlađe Besne gliste, a to je širenje mogućnosti današnje alternativne muzike preplitanjem različitih muzičkih stilova.

Pored brojnih svirki širom Srbije, oba benda mogu da se pohvale nastupom na brojnim festivalima. Njihovoj energiji pridružiće se autentični Bojan Mikulić Mikula čiji kantautorski rad karakteriše narodni jezik, ironija, satira, apsurd. Nakon nekoliko godina i nekoliko miliona pregleda na YouTube kanalu, Mikula je okupio bend, pa je publika ubrzo mogla i uživo da čuje sve to u jednom mnogo življem i boljem izdanju. Osim socijalnih tema i satiričnih kritika savremenog društva na repertoaru je i nekoliko ljubavnih pesama, pa je, kako i sam Mikula kaže, koncert prikaz života na ovim prostorima s jedne strane iz socijalno- egzistencijalne, a sa druge i iz emocionalno-racionalne perspektive.

Poznati Cake Beats i na Dočeku 7528. 

Cake Beats, Novosađanima dobro poznat koncept žurki koje su mahom fokusirane na hip-hop zvuk, odnosno trep pravac, održaće se i za Doček 7528. Žurke, koje tradicionalno okupljaju veliki broj mladih, na Dočeku će upotpuniti Zicer Inc. – hip hop kolektiv koji se sastoji od pet MC-jeva, pevačice, producenta i DJ-a. Žurka počinje u 22 sata, na adresi K9 Station (Dimitrija Bugarskog 12A). 

Podsećamo, svi događaji u okviru Dočeka 2020. biće besplatni, u centru grada, na otvorenom i trajaće tokom čitavog dana, dok će Doček 7528. biti u zatvorenim prostorima, širom grada, u večernjim satima. Ulaznice se mogu pronaći na prodajnim mestima Gigx Tix-a i na sajtu.


Pročitajte još i:

Jeste li spremni za Doček 7528. godine?

Pokretna kulturna stanica otkriva: Zašto je Doček u Novom Sadu poseban


Foto: Novi Sad 2021


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.