Dva dana pred Doček 7528. godine u Novom Sadu, sve karte za događaje su skoro rasprodate.

Na Dočeku, koji se održava na 50 lokacija u Novom Sadu, nastupa više od 200 umetnika iz 10 zemalja.

Karte su rasprodate za šest koncerata. U pitanju su Dejan Petrović Big bend koji nastupa u Reformatorskoj crkvi, Slobodan Trkulja u Velikoj Sali NIS-a, Svemirko u Kino sali Železničke stanice, Elemental u Kožari Srpskog narodnog pozorišta, Kralj Čačka u Novosadskom pozorištu i Božo Vrećo koji će nastupiti sa orkestrom Camerata Academica u Sinagogi.  

Na Dočeku nastupaju neka nova muzička imena, kao i legende domaće i regionalne scene, o čemu ste imali priliku da čitate OVDE i OVDE.


Legende jugoslovenske scene


Doček 7528 predstavlja i legende jugoslovenske scene, koji i danas rade i stvaraju i stiču nove poštovaoce – Dado Topić i Goran Trajkoski.

Topić će uz bend Time after time nastupiti u Kulturnom centru „Petefi Šandor“ od 22 časa, a Trajkoski, osnivač nekadašnjih makedonskih dark wave grupa, „Anastasija“ i „Miraz“, u gimnaziji „Laza Kostić“ od 20 sati. 


Detaljnu mapu lokacija i satnica pogledajte ovde: docek.ns2021.rs.

Foto: Doček

Pročitajte još i: Novi Sad dobija novi mural


Doček u Novom Sadu jedinstven je upravo po tome što muzički program obogaćuje vizuelna umetnost. Meksički umetnik ABDH predstaviće svoju interaktivnu instalaciju KS Svilara, a krajem decembra beogradska street art umetnice TKV oslikala je ulicu u samom centru Novog Sada novim muralom. 

Ulaznice

Ulaznice za sve događaje se mogu pronaći na prodajnim mestima Gigs tix-a i na sajtu. Po aktuelnoj ceni, ulaznice mogu da se kupe do 12. januara, a u ponedeljak, 13. januara ulaznice za sve događaje poskupljuju. Takođe, u ponedeljak, 13. januara, prodaja ulaznica na Gigs tix prodajnim mestima će trajati do 17 časova. 

Foto: Doček


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
33
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
30
Zanimljivo
korisno korisno
26
korisno
okej okej
23
okej
divno divno
20
divno
Predivno Predivno
16
Predivno
Super Super
33
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.