Dva dana pred Doček 7528. godine u Novom Sadu, sve karte za događaje su skoro rasprodate.

Na Dočeku, koji se održava na 50 lokacija u Novom Sadu, nastupa više od 200 umetnika iz 10 zemalja.

Karte su rasprodate za šest koncerata. U pitanju su Dejan Petrović Big bend koji nastupa u Reformatorskoj crkvi, Slobodan Trkulja u Velikoj Sali NIS-a, Svemirko u Kino sali Železničke stanice, Elemental u Kožari Srpskog narodnog pozorišta, Kralj Čačka u Novosadskom pozorištu i Božo Vrećo koji će nastupiti sa orkestrom Camerata Academica u Sinagogi.  

Na Dočeku nastupaju neka nova muzička imena, kao i legende domaće i regionalne scene, o čemu ste imali priliku da čitate OVDE i OVDE.


Legende jugoslovenske scene


Doček 7528 predstavlja i legende jugoslovenske scene, koji i danas rade i stvaraju i stiču nove poštovaoce – Dado Topić i Goran Trajkoski.

Topić će uz bend Time after time nastupiti u Kulturnom centru „Petefi Šandor“ od 22 časa, a Trajkoski, osnivač nekadašnjih makedonskih dark wave grupa, „Anastasija“ i „Miraz“, u gimnaziji „Laza Kostić“ od 20 sati. 


Detaljnu mapu lokacija i satnica pogledajte ovde: docek.ns2021.rs.

Foto: Doček

Pročitajte još i: Novi Sad dobija novi mural


Doček u Novom Sadu jedinstven je upravo po tome što muzički program obogaćuje vizuelna umetnost. Meksički umetnik ABDH predstaviće svoju interaktivnu instalaciju KS Svilara, a krajem decembra beogradska street art umetnice TKV oslikala je ulicu u samom centru Novog Sada novim muralom. 

Ulaznice

Ulaznice za sve događaje se mogu pronaći na prodajnim mestima Gigs tix-a i na sajtu. Po aktuelnoj ceni, ulaznice mogu da se kupe do 12. januara, a u ponedeljak, 13. januara ulaznice za sve događaje poskupljuju. Takođe, u ponedeljak, 13. januara, prodaja ulaznica na Gigs tix prodajnim mestima će trajati do 17 časova. 

Foto: Doček


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.