Domaća publika tokom trajanja 47. FEST-a ima prilike da prva pogleda pilot epizodu serije “Dug moru”, i to 1. marta u sali Makavejev u Jugoslovenskoj kinoteci u 19:30 časova.

Glumica Bojana Maljević, koja je bila producent na ovom projektu kaže da se rizik u koji su kao nezavisna produkcija ušli isplatio.

“Za projekat sam saznala u julu mesecu i nisam verovala da ćemo sa snimanjima početi već u oktobru. Već imamo tri izmontirane epizode, na osnovu kojih dalje gradimo celu priču”, rekla je Bojana.

Producent Bojan Maljević bio je malo rečitiji i o seriji otkrio više informacija.

“Ono što ovu seriju čini malo drugačijom je misterija malog poluostrva Luštica koja se provlači kroz seriju. Tu su se do dana današnjeg zadržali paganski običaji, paganska verovanja”, rekao je on i dodao da su na projektu angažovani jedan od vodećih naših pisaca, Stevan Koprivica i Hajdana Baletić.

“Seriju posebnom čini ta drama između oca i ćerke, sa druge strane tu uplivava i misterija, dok sa treće strane tu su naši mladi junaci. Sada se polako to razvija u više linija. Mi ćemo ove godine nastaviti snimanje. Deo ćemo raditi u Beogradu, ali ćemo se vratiti na primorje da bismo uradili ono što smo planirali za taj period. Uradićemo dvanaest epizoda”, objašnjava Maljević.

Ana Lečić, mlada glumica kojoj je ovo debitantska uloga, otkrila je da je se u lik koji igra zaljubila na prvo čitanje.

“Ona je buntovna, borac za istinu. Sviđa mi se što serija baca fokus i na odnos oca i ćerke. Mislim da je bitno da se o tome priča. Ona je takođe još uvek lik u razvoju, ali je definitivno neko ko je hrabar”, rekla je ona.

Dok je lik Nade Šargin još uvek u procesu stvaranja, Dragan Mićanović glumi vlasnika apartmana koji pozajmljuje novac od lokalnog kriminalca, a ima i problema sa ćerkom.

“Mislim da smo na putu da napravimo lep serijski program. U ovoj seriji prvi put sarađujem sa Goranom Gajićem, koji je mali biser sa naših prostora”, poručio je Mićanović.

Piše: Ksenija Stojiljković

Foto: Youtube/Printscreen/FEST


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.