Drive in bioskop „pod zvezdama“ na Adi od 24. juna postaće bogatiji za filmska ostvarenja koja nam stižu iz Francuske u okviru drugog Festivala francuskog filma. 

Sada već tradicionalni filmski događaj donosi nam naslove koji će ekskluzivno biti prikazani od 24. do 27. juna u bioskopu na otvorenom.

Festival će u sredu 24. juna u 21h otvoriti francuska krimi – drama film „Noćna smena“ (Police) rediteljke An Fontejn (Anne Fontaine). Film je je premijerno prikazan na ovogodišnjem Internacionalnom  filmskom festivalu u Berlinu. 

Foto via MCF

Fontejn je poznata i po biografskoj drami o životu modne ikone Koko Šanel (Coco avant Chanel) iz 2009. godine.


Pročitajte još i:

“Bez filtera”, film koji nam je potreban

Film „Sibil” – Kada stranac postane opsesija

Intervju sa Rašom Bukvićem: Gluma je jedna, ne poznaje granicu


Poslednjeg dana festivala biće prikazan triler francusko – belgijske koprodukcije „Prevodioci (Les traducteurs), francuskog reditelja Regisa Roinsarda.

„Noćna smena“ je film koji svoj život započinje 2020. godine. Prati tri policijska službenika koji dobijaju zadatak da ilegalnog migranta isprate do aerodroma Šarl de Gol i smeste ga u avion kojim je planirano da se po naređenju, vrati u svoju domovinu. Međutim, kada kolege saznaju pravu istinu, moraju da naprave težak izbor.

Program festivala koji će posetioci moći da prate iz svojih automobila, činiće četiri naslova. Ovi filmovi će biti prikazani na velikom platnu Drive in-a na Adi, dok će prateći program koji će činiti osam filmova biti prikazan na platformi MOJ OFF . Planirano je da na platformi svakog dana budu prikazana po dva besplatna filma.

Detaljan program festivala biće predstavljen sledeće nedelje na konferenciji za medije, koja će biti održana u Francuskom institutu u Srbiji.

Festival francuskog filma je projekat koji se već drugu godinu održava u saradnji Francuskog instituta u Srbiji, Kombank Dvorane i MCF Megakom filma.

Foto via MCF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.