Kombank dvorana danas obeležava tačno dve godine od svečanog otvaranja 27. aprila 2018. godine, kada je objekat zaživeo u novom, modernizovanom ruhu, nakon kompletne rekonstrukcije nekadašnje dvorane Doma sindikata.

Kultno mesto koje je ispratilo mnoge generacije i uticalo na oblikovanje i formiranje kulturno-umetničnog identiteta Beograda, ovogodišnji jubilej obeležiće u duhu globalne solidarnosti, kao i pojedinačne, ali i kolektivne svesti za potrebom ostanka u kući u vreme planetarne pandemije.

Pod parolom #ostanikodkuće, sutra 28.04. u 20h će na YouTube kanalu Kombak dvorane biti prikazan koncert svetski priznatog pijaniste klasične i elektronske muzike Frančeska Tristana i Simfonijskog orkestra RTS-a, kojim je pre dve godine i svečano otvoren objekat, posle deset meseci rekonstrukcije.

Podsetimo, kulturni život Beograda nastavio je i tokom 2020. godine da živi u ambijentu modernizovanom po svetskim standardima. Kombank dvorana je i tokom ove godine obogatila svoj repertoar kulturnih dešavanja, doprinoseći oživljavanju duha prošlih vremena i nastanku novih uspomena. Beograđani su nastavili da uživaju u raznolikim sadržajima za sve generacije, a svaki osmeh posetilaca duboko je urezan u mapu sećanja i tradicije nastavljene na mestu dvorane Doma sindikata.

Foto: Kombank dvorana

Samo tokom 2019. godine Kombank dvoranu je prisustvujući najrazličitijim sadržajima od koncerata, predstava, kabarea, pa preko stand up show-a i drugih kulturno- umetničkih i zabavnih sadržaja posetilo oko 225 000 posetilaca iz zemlje, ali i inostranstva.

Takođe, bioskop Kombank dvorana je tokom 2019. godine zabeležio ukupnu posetu od čak 228 795 ljudi, dok je do marta 2020. bioskop posetilo 64 788 ljubitelja filmova.

U znak zahvalnosti svojoj publici Kombank dvorana je pripremila i poseban poklon. Naime, sto najvernijih filmofila dobiće besplatan pristup filmovima na MOJOFF PLATFORMI na adresi mojoff.net. Naime, već mesec dana unazad, na platformi MOJ OFF realizovan je prvi kućni online bioskop, koji se u domove širom Srbije i regiona uselio zahvaljući zajedničkoj inicijativi Kombank dvorane, bioskopa Cine grand, Vilin grad i MCF MegaCom filma.

Pročitajte još i: Besplatan online filmski festival Moj Off – svetske premijere, filmovi sa najnovijih festivala i još mnogo toga na jednom mestu

Od osnivanja prvog besplatnog filmskog online festivala 27. marta ove godine, koji je ujedno označio početak rada sajta mojoff.net, pa do danas , platformu je posetilo 4.8 miliona ljudi, dok je zabeleženo preko 300 000 pregledanih filmova.

Foto: Kombank dvorana


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.