U okviru drugog Vikenda ulične umetnosti na Vračaru od 2. do 4. oktobra, održaće se različite aktivnosti vezane za “street art” – od radionica za seniore do predavanja na otvorenom.

U “Božidarcu” će se, najpre, održati prezentacija jednog od najvećih street art festivala u Evropi, Calle Libre iz Beča.

Predstavnica festivala, Marina Bartoletti će sa publikom podeliti razvojni put ovog uspešnog festivala, iskustva i izazove sa kojima su se suočavali. Poseban fokus će biti na učešću umetnica u Calle Libre programu.

Foto: Božidarac

Predavanje će pratiti i izložba fotografija zidova koji su oslikani u okviru festivala.

Tokom vikenda će se održati i druga po redu street art radionica za seniore. Radionicu će voditi umetnik Petar Popović Piros. Seniori će imati priliku da saznaju više o uličnoj umetnosti kao i da stvore svoja umetnička dela.

Predavanje na otvorenom o uličnoj umetnosti uz šetnju po Vračaru će voditi istoričarka umetnosti Ljiljana Radošević iz organizacije Street Art Walks Belgrade. Na predavanju će se otkriti bogatsvo ulične umetnosti na ulicama Vračara.

Foto: Jolly Schwarz Photography

Cilj Vikenda ulične umetnosti je dobijanja dugoročnog razumevanja i podrške lokalne zajednice.

Foto: Božidarac


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
12
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.