Drugo međunarodno bijenale litografija biće otvoreno 15. decembra u Ustanovi kulture “Stari grad” u 16h i trajaće do 26. decembra.

Na Drugom međunarodnom bijenalu litografije biće izloženi radovi 24 umetnika/ce iz 10 zemalja: Srbije, Belorusije, Japana, Indije, Norveške, Italije, Francuske, Poljske, Holandije i Slovenije.

Prvu nagradu je dobila Alena Andruščanka iz Belorusije, drugu Jasunori Kinukava iz Japana i treću Sanjaj Kumar iz Indije.

Žiri Drugog međunarodnog bijenala litografije: Ljiljana Tašić, istoričarka umetnosti, Vesna Todorović, istoričarka umetnosti, Gordana Petrović, grafičar, profesor FPU u Beogradu, Stefan Božkov grafičar iz Bugarske i dr.Marko Kalezić

Međunarodno bijenale litografije je osnovano 2018. godine sa ciljem promocije grafičke tehnike litografija. Na izložbi prikazujemo litografije nastale u protekle dve godine, na kojima se može videti raznolikost poetika, škola, pravaca i pristupa umetnosti štampanja sa litografskog kamena. Na jednom mestu se mogu videti dela umetnika nastala na različitim krajevima sveta.

Foto: Sanjay Kumar


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
33
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
23
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
20
Zanimljivo
korisno korisno
16
korisno
okej okej
13
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
23
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.