Drugo međunarodno bijenale litografija biće otvoreno 15. decembra u Ustanovi kulture “Stari grad” u 16h i trajaće do 26. decembra.

Na Drugom međunarodnom bijenalu litografije biće izloženi radovi 24 umetnika/ce iz 10 zemalja: Srbije, Belorusije, Japana, Indije, Norveške, Italije, Francuske, Poljske, Holandije i Slovenije.

Prvu nagradu je dobila Alena Andruščanka iz Belorusije, drugu Jasunori Kinukava iz Japana i treću Sanjaj Kumar iz Indije.

Žiri Drugog međunarodnog bijenala litografije: Ljiljana Tašić, istoričarka umetnosti, Vesna Todorović, istoričarka umetnosti, Gordana Petrović, grafičar, profesor FPU u Beogradu, Stefan Božkov grafičar iz Bugarske i dr.Marko Kalezić

Međunarodno bijenale litografije je osnovano 2018. godine sa ciljem promocije grafičke tehnike litografija. Na izložbi prikazujemo litografije nastale u protekle dve godine, na kojima se može videti raznolikost poetika, škola, pravaca i pristupa umetnosti štampanja sa litografskog kamena. Na jednom mestu se mogu videti dela umetnika nastala na različitim krajevima sveta.

Foto: Sanjay Kumar


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.