Foto: MCF

Iako je za danas bilo planirano otvaranje Drive in bioskopa na Adi uz film Bilo jednom u Holivudu, projekcija filma se otkazuje, zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih uslova, dok će novi termin prikazivanja projekcije u bioskopu na otvorenom, biti saopšten blagovremeno.

Ipak, bioskop će zbog najave poboljšanja vremenskih uslova u narednim danima, nastaviti da radi, te će po planu od 24. do 27. juna u  kombinaciji  Drive in i Open air bioskopa na Adi biti održan Festival francuskog filma. Ukoliko pak dođe do kiše za vreme trajanja festivala, projekcije francuskog filma biće premeštene u Kombank dvoranu.  Ulaz će biti slobodan, a maksimalan broj je 500 posetilaca.

Prvih sedam dana besplatne projekcije filmova biće svake večeri. Nakon toga dani rezervisani za besplatan film biće sreda, četvrtak, petak, subota i nedelja.

Kako je i provobitno planirano, kao asocijacija na Holivud, bioskop će kada se upale prve „nebeske zvezde“, otvoriti deveti film slavnog reditelja Kventina Tarantina iz 2019. godine, „Bilo jednom u Holivudu“, koji na veliko platno donosi priču iz doba vrhunca „hipi Holivuda“.


Pročitajte još i: Bilo jednom u Holivudu – Tarantinova bajka o zavičaju


Na platnu dimenzija 12 puta 6 metara i 4k projektorom sa 33 hiljade lumena u prvoj filmskoj projekciji na otvorenom, zablistaće Leonardo di Kaprio, Bred Pit i Margo Robi u filmu koji opisuje avanturu glumca Rika Daltona (Leonardo di Kaprio) i njegovog dvojnika Klifa Buta (Bred Pit đ) koji pokušavaju da pronađu svoje mesto pod Suncem u filmskoj industriji daleke 1969. godine u Los Anđelesu. Dodatna iskušenja će se javiti kada Rik za komšinicu dobije prelepu glumicu – Šeron Tejt (Margo Robi).

Rezervacija karata za Drive in vrši se preko sajta Kombank dvorane www.kombankdvorana.rs gde se može naći i ceo filmski repertoar.

Neophodno je da se rezervacija odštampa, što je ujedno ulaznica za film. Prostor će svake večeri za posetioce biti otvoren sat vremena pre početka filma, a rezervacija je neophodna.

Festival francuskog filma u okviru Drive in bioskopa

Festival francuskog filma koji će biti održan u bioskopu na Adi od 24. do 27. juna posebno će obradovati i one koji vole da uživaju u filmu pod vedrim nebom, ali van svojih automobila.


Pročitajte još i: Objavljen program drugog Festivala francuskog filma, rediteljka Mila Turajlić ovogodišnja kuma


Naime, tokom četiri dana trajanja festivala posetiocima će biti omogućeno da filmove, takođe gledaju i u improvizovanim bioskopskim stolicama sa obaveznim razmakom, a ulaz je besplatan.

I dok će u toku trajanja festivala, za mesto na parkingu biti potrebna rezervacija, ljubiteljima francuske kinematografije koji žele da uživaju u delu open air bioskopa savetuje se da dođu ranije i zauzmu svoje mesto „pod zvezdama“. Kapacitet je 500 mesta, a rezervacija nije potrebna.

Ukoliko pak dođe do kiše, projekcije francuskog filma biće premeštene u Kombank dvoranu. Ulaz će biti slobodan, a maksimalan broj je 500 posetilaca.

Foto: Kombank dvorana


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
30
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
20
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
16
Zanimljivo
korisno korisno
13
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
20
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.