Iako je za danas bilo planirano otvaranje Drive in bioskopa na Adi uz film Bilo jednom u Holivudu, projekcija filma se otkazuje, zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih uslova, dok će novi termin prikazivanja projekcije u bioskopu na otvorenom, biti saopšten blagovremeno.

Ipak, bioskop će zbog najave poboljšanja vremenskih uslova u narednim danima, nastaviti da radi, te će po planu od 24. do 27. juna u  kombinaciji  Drive in i Open air bioskopa na Adi biti održan Festival francuskog filma. Ukoliko pak dođe do kiše za vreme trajanja festivala, projekcije francuskog filma biće premeštene u Kombank dvoranu.  Ulaz će biti slobodan, a maksimalan broj je 500 posetilaca.

Prvih sedam dana besplatne projekcije filmova biće svake večeri. Nakon toga dani rezervisani za besplatan film biće sreda, četvrtak, petak, subota i nedelja.

Kako je i provobitno planirano, kao asocijacija na Holivud, bioskop će kada se upale prve „nebeske zvezde“, otvoriti deveti film slavnog reditelja Kventina Tarantina iz 2019. godine, „Bilo jednom u Holivudu“, koji na veliko platno donosi priču iz doba vrhunca „hipi Holivuda“.


Pročitajte još i: Bilo jednom u Holivudu – Tarantinova bajka o zavičaju


Na platnu dimenzija 12 puta 6 metara i 4k projektorom sa 33 hiljade lumena u prvoj filmskoj projekciji na otvorenom, zablistaće Leonardo di Kaprio, Bred Pit i Margo Robi u filmu koji opisuje avanturu glumca Rika Daltona (Leonardo di Kaprio) i njegovog dvojnika Klifa Buta (Bred Pit đ) koji pokušavaju da pronađu svoje mesto pod Suncem u filmskoj industriji daleke 1969. godine u Los Anđelesu. Dodatna iskušenja će se javiti kada Rik za komšinicu dobije prelepu glumicu – Šeron Tejt (Margo Robi).

Rezervacija karata za Drive in vrši se preko sajta Kombank dvorane www.kombankdvorana.rs gde se može naći i ceo filmski repertoar.

Neophodno je da se rezervacija odštampa, što je ujedno ulaznica za film. Prostor će svake večeri za posetioce biti otvoren sat vremena pre početka filma, a rezervacija je neophodna.

Festival francuskog filma u okviru Drive in bioskopa

Festival francuskog filma koji će biti održan u bioskopu na Adi od 24. do 27. juna posebno će obradovati i one koji vole da uživaju u filmu pod vedrim nebom, ali van svojih automobila.


Pročitajte još i: Objavljen program drugog Festivala francuskog filma, rediteljka Mila Turajlić ovogodišnja kuma


Naime, tokom četiri dana trajanja festivala posetiocima će biti omogućeno da filmove, takođe gledaju i u improvizovanim bioskopskim stolicama sa obaveznim razmakom, a ulaz je besplatan.

I dok će u toku trajanja festivala, za mesto na parkingu biti potrebna rezervacija, ljubiteljima francuske kinematografije koji žele da uživaju u delu open air bioskopa savetuje se da dođu ranije i zauzmu svoje mesto „pod zvezdama“. Kapacitet je 500 mesta, a rezervacija nije potrebna.

Ukoliko pak dođe do kiše, projekcije francuskog filma biće premeštene u Kombank dvoranu. Ulaz će biti slobodan, a maksimalan broj je 500 posetilaca.

Foto: Kombank dvorana


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.