Ovogodišnji Dunaf Film Fest, koji je počeo danas, publika može da prati i na platformi MOJ OFF.

Punih šest dana, od 11. do 16. septembra ljubitelji kako različitih kinematografija kroz čije države protiče reka Dunav, tako i evropskog filma uopšte mogu da pogledaju potpuno besplatno jedanaest evropskih ostvarenja raspoređenih u dva odvojena programa – Novi Rumunski film i Best of Europe.

Film “Plamena Jeres” (The Burnt Orange Heresy) sa Mik Džegerom, Donaldom Saterlendom i Elizabet Debicki u glavnim ulogama premijerno će biti prikazan na platformi MOJ OFF u utorak, 15. septembra, u okviru programa Best of Europe.

Prošlogodišnja nagrada Fondacije Mimo Rotela, na Filmskom festivalu u Veneciji, pripala je Miku Džegeru i Donaldu Saterlendu, a film se bavi pričom o ambicioznom trgovcu unajmljenom da ukrade vrednu sliku jednog od najzagonetnijih slikara svih vremena. Opsednut pohlepom, sve je nesigurniji u ishod operacije koja izmiče kontroli.

Još jedna festivalska premijera, ostvarenje “Nobadi” višenagrađivanog reditelja Karla Markovicsa biće prikazana poslednjeg dana održavanja Dunav Film Fest-a.

Ova austrijska drama osvrće se na trenutke života jednog mrzovoljnog starca koji traži pomoć migranta iz Avganistana kako bi sahranio svog psa. Kako vreme prolazi dan dobiva neočekivani zaokret. Dok se njih dvojica trude da veruju jedan drugome, Adib pronalazi načine kako da smiri besnog starca. Senft saznaje da Adib ima ranu na stopalu, koja se čini prilično loše lečenom, ali Adib se pretvara da je sve u redu. Kad se posao obavi, čini se da je Senftu laknulo što je stranca izveo iz njegovog dvorišta.

Program Novi Rumunski film posebno ističe naslove dvojice istaknutih rumunskih reditelja – Kornelija Porumbojua i Radu Jude.

Ljubitelji rumunskih filmskih ostvarenja moći će da pogledaju poslednji Porumbojuev film “Zviždači” (The Whistlers) koji je premijerno prikazan na Kanskom festivalu 2019. gde se našao u trci za Zlatnu plamu, a potom na Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu, kao i filmove reditelja Radu Jude “Svi u našoj porodici” i “Aferim”.

Filmovi na platfromi Moj Off biće dostupni od 12 do 23.59h u danu kada su najavljeni na sajtu www.mojoff.net.

Foto: MCF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
11
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.