Mladi autor iz Podgorice, Dušan Pejaković je objavio svoju prvu knjigu poezije „Unrest of lucidity“ koju je izvorno napisao na engleskom jeziku.

Kako kaže, trudio se da u knjizi sumira sve one „prolazne, neko bi rekao i skoro pa neuhvatljive (eng: illusive) momente koji umnogome oblikuju život“.

Dušan smatra da bi svaki čitalac mogao pronaći makar neku celinu sa kojom bi uveliko mogao da se poistoveti, a neki vrlo verovatno i mnogo više.

Knjiga je dostupna u elektronskoj formi kao i u štampanom obliku (putem opcije „print on demand“) na sajtu Amazona.

Foto: Privatna arhiva – Dušan Pejaković/ knjiga “Unrest of lucidity”

Pejaković: Deo novca od prodaje nameravam da dam za borbu protiv virusa korona

Autor ističe i osobu koja je umnogome veliki deo ovog projekta, a koja je ujedno i recezentkinja istog – Anđela Turukalo. Turukalo je jedna od najprepoznatljivijih i najpriznatijih pesnikinja i književnih kritičarki u Crnoj Gori.

Napominje i da ima nameru da deo novca od prodaje knjige – donira nadležnim institucijama u svrhu borbe protiv virusa Covid-19 u Crnoj Gori.

Ko je Dušan Pejaković?

Dušan je pasionirani čitalac i ljubitelj prirode, volonter i socijalni preduzetnik. Trenutno ima status magistranda na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta Crne Gore. Piše i objavljuje u širokom spektru oblasti: od poezije, preko proze do eseja i analitičkih tekstova i članaka iz domena njegove struke. Vremenski nije dugo prisutan u svetu poezije. Međutim, već je imao prilike da učestvuje u mnogim projektima. Dobitnik je i nekoliko priznanja.

Dosad je objavljivan u više zbornika poezije, časopisima i magazinima kulture, kao i putem online platformi. Takođe, bavi se pisanjem proze, prevashodno oličene u formatu kratkih priča ili novela.

Dušan uveliko sprema i drugu knjigu. Ovog puta se radi o poeziji, ali na maternjem jeziku. Trenutno radi i na još jednom projektu – zbirci kratkih priča i pripovetki.

Foto: Privatna arhiva


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
5
Super
Kristina Vuković
Kristina Vuković je diplomirani kulturolog. Slobodno vreme najrađe provodi napolju, okružena prirodom. Voli da pleše, peva, crta, glumi i da se raduje budućnosti.