Mladi autor iz Podgorice, Dušan Pejaković je objavio svoju prvu knjigu poezije „Unrest of lucidity“ koju je izvorno napisao na engleskom jeziku.

Kako kaže, trudio se da u knjizi sumira sve one „prolazne, neko bi rekao i skoro pa neuhvatljive (eng: illusive) momente koji umnogome oblikuju život“.

Dušan smatra da bi svaki čitalac mogao pronaći makar neku celinu sa kojom bi uveliko mogao da se poistoveti, a neki vrlo verovatno i mnogo više.

Knjiga je dostupna u elektronskoj formi kao i u štampanom obliku (putem opcije „print on demand“) na sajtu Amazona.

Foto: Privatna arhiva – Dušan Pejaković/ knjiga “Unrest of lucidity”

Pejaković: Deo novca od prodaje nameravam da dam za borbu protiv virusa korona

Autor ističe i osobu koja je umnogome veliki deo ovog projekta, a koja je ujedno i recezentkinja istog – Anđela Turukalo. Turukalo je jedna od najprepoznatljivijih i najpriznatijih pesnikinja i književnih kritičarki u Crnoj Gori.

Napominje i da ima nameru da deo novca od prodaje knjige – donira nadležnim institucijama u svrhu borbe protiv virusa Covid-19 u Crnoj Gori.

Ko je Dušan Pejaković?

Dušan je pasionirani čitalac i ljubitelj prirode, volonter i socijalni preduzetnik. Trenutno ima status magistranda na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta Crne Gore. Piše i objavljuje u širokom spektru oblasti: od poezije, preko proze do eseja i analitičkih tekstova i članaka iz domena njegove struke. Vremenski nije dugo prisutan u svetu poezije. Međutim, već je imao prilike da učestvuje u mnogim projektima. Dobitnik je i nekoliko priznanja.

Dosad je objavljivan u više zbornika poezije, časopisima i magazinima kulture, kao i putem online platformi. Takođe, bavi se pisanjem proze, prevashodno oličene u formatu kratkih priča ili novela.

Dušan uveliko sprema i drugu knjigu. Ovog puta se radi o poeziji, ali na maternjem jeziku. Trenutno radi i na još jednom projektu – zbirci kratkih priča i pripovetki.

Foto: Privatna arhiva


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
23
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
13
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
13
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
33
divno
Predivno Predivno
30
Predivno
Super Super
14
Super
Kristina Vuković
Kristina Vuković je diplomirani kulturolog. Slobodno vreme najrađe provodi napolju, okružena prirodom. Voli da pleše, peva, crta, glumi i da se raduje budućnosti.