Izdavačka kuća Pčelica je dobitnik čak dve nagrade na Međunarodnom sajmu knjiga „Trg od knjigeˮ, koji je u Herceg Novom održan po 19. put.

Edicija Znamenite Srpkinje iz pera književnica za decu dobitnik je Nagrade za najbolju ediciju, a roman Uglješe Šajtinca Biće jednom proglašen je najboljom dečjom knjigom tek završenog Sajma u Herceg Novom.

Podsećanja radi pomenimo da ovo nije prva nagrada za roman Biće jednom. Na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Novom Sadu ovaj Šajtinčev roman je proglašen najboljom knjigom u oblasti književnosti za decu u 2020. godini. S druge strane, edicija Znamenite Srpkinje iz pera književnica za decu je obiman i za nacionalnu kulturu važan projekat ilustrovanih biografskih knjiga koji okuplja najznačajnije srpske književnice za decu. Ova nagrada je dokaz tog značaja, ali i najava velikog uspeha na koji se opravdano računa sa ovom edicijom.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.