November 21, 2021

E-Play snimio pesmu sa Bajagom

Alternativni bend E-Play objavio je novi singl i spot “Hotel Jugoslavija” u kojem gostuje muzičar Momčilo Bajagić Bajaga, u produkciji RTS-a.

E-Play se nakon hvaljenog albuma “Sloboda” (2018) oglasio novim izdvojenim singlom u vidu ugođajne ljubavne pesme, prožete retro pop prizvucima osamdesetih, koja je nazvana po mestu svog nastanka – čuvenom beogradskom hotelu “Jugoslavija”, u kome E-play ima prostorije za probe.

“Jednog prehladnog, vetrovitog februarskog dana našli smo se Bajaga i ja u E-Play prostoriji u hotelu ‘Jugoslavija’. Bajaga se veoma lako nadogradio na moju muzičku temu, koju sam imala spremnu, i jako brzo je napisao jedan deo teksta. Kasnije je došao moj tekstualni deo”, rekla je pevačica i basistkinja Maja Cvetković.

Prvu autorsku i izvođačku saradnju Cvetković i Bajagića, do koje je došlo usred i u inat pandemije, pred kraj su “sa svojim začinima” obogatili članovi E-Playa bubnjar Goran Ljuboja Trut i gitarista Nemanja Velimirović, kao i klavijaturista Bajage i Instruktora Saša Lokner.

“Iskreno, jako je lepo videti na licu mesta Bajagu kako piše stihove, koliko vodi računa o tekstu, kako sklapa rime i koliko su mu vokali važni u pesmi. Svi znamo talenat koji poseduje, dok je vedra energija koju ima neverovatna. Tako da sam u celom ovom procesu više nego uživala”, rekla je Cvetković.

Spot “Hotel Jugoslavija” radio je Vuk Protić (stari saradnik E-Playa u “Šamarčini”, “Slobodi”… kao i “Može da te ubije grom”, “Bilo bi lako” Bajage i Instruktora) tokom pet septembarskih dana u Beogradu, u produkciji Radio-televizije Srbije.

“Sa Vukom smo radili nekoliko spotova, a i Bajaga i Instruktori imaju višegodišnju saradnju sa njim, tako da nas Vuk dobro poznaje, pa je saradnja išla lako. Ovo je najveći E-play video projekat do sada. Spot je sniman tokom kišnog septembra, pomerali smo ga danima zato što nam je trebao sunčan dan”, otkriva Cvetković.

E-Play 27. novembra od 21h olekuje specijalan koncert u dvorani “Amerikana” DOB-a, gde će im se pridružiti na bini kao gosti brojni muzički prijatelji i saradnici.

Foto: Nebojša Babić