“Epifanija” je kurs kreativnog pisanja namenjen početnicima ili manje-više iskusnim piscima koji žele da razviju dramsku strukturu za dužu narativnu formu romana, dramskog teksta ili filmskog scenarija.

Cilj je da tokom dve etape teorijskog i praktičnog rada svaki učesnik kursa svoju ideju stavi na proveru, utvrdi njene snage i slabosti kako bi je unapredio i zatim izgradi stabilnu dramsku strukturu priče koju želi da ispriča. Na kraju kursa, imaće finalnu skicu svog dela, i mapu puta i motivaciju za dalji samostalni rad.

“Epifanija” je u osnovi zasnovana na idejama mitske strukture Džozefa Kembela i Kristofera Voglera, nadograđenim “Filozofijom kompozicije” Edgara Alana Poa i radovima Umberta Eka, Meri Šeli, Safona i drugih autora.

Sastoji se iz dve uzastopne etape od po osam časova: prva etapa je više usmerena na teorijski rad, sa domaćim zadacima analize izabranih dela sa liste koju svaki učesnik pravi na početku kursa, dok je druga posvećena praktičnom radu i primeni svega naučenog tokom prve etape.

Kurs je besplatan, a neophodna su tri uslova: ideja, želja i mašta.

Pet osoba koje pronađu najkreativniji način da u motivacionom pismu ili videu dokažu da poseduju sve navedeno, imaće priliku da budu deo prvog herojskog tima koji će proći kurs.

Prijave se mogu slati na e-mail adresu [email protected], sa naznakom za kurs Epifanija, do 31. januara 2021. Kurs će početi početkom februara u online obliku.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.