Na Svetski dan slobode muzičkog izažavanja – 3. marta 2021, objavljena je nova dvostruka kompilacija Femikseta 9 na kojoj se našlo čak 25 kompozicija.

Autorke, kantautorke i bendovi sa prisutnim ženskim autorstvom još jednom su potvrdili da je 2020. godina, iako izazovna za mnoge druge stvari, na kraju bila i veoma inspirativa kada je muzika u pitanju. Muzička scena u Srbiji sada je bogatija za selekciju od 25 odabranih pesama koje su se našle na novoj kompilaciji Femikseta 9.

Žanrovski šarenolika – od repa, regea, metala, umetničke muzike, preko pop i rok numera, nova Femikseta 9 predstavlja pravo osveženje za domaću scenu. Informacija da je ove godine na konkurs pristigao najveći broj prijava od kada se kompilacija objavljuje samo potvrđuje težinu zadatka selektorskog tima koji su činile  Ana Janković (Stray Dogg), Ana-Marija Cupin i Milena Milutinović (Repetitor) i Katarina Mitić (Femix).

Članica selektorskog tima Ana Janković je povodom objavljivanja nove Femiksete izjavila:

“Čast mi je što sam bila deo ovogodišnjeg selektorskog Femikseta tima. Nismo imale lak posao, no bez obzira na to što smo na kraju morale da odlučimo koje pesme će se naći na kompilaciji za ovu godinu, zaista želim da pohvalim sve učesnice – na kreativnosti, muzikalnosti, trudu, hrabrosti – nastavite svi u tom pravcu, jer provesti vreme stvarajući nešto – neprocenjivo je!”

Za originalni dizajn ovogodišnjeg izdanja bila je zadužena dizajnerka Anđela Janković, a mastering kompilacije potpisuje Marija Šumarac.

Preslušajte pesme OVDE.

Foto: Femix


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.