Dvadeseti po redu Pozorišni festival za decu i mlade FESTIĆ održaće se 13. i 14. novembra na YouTube kanalima Festić i DKC Beograd.

Prvog dana festivala na repertoaru su predstave “Tri praseta” Dečijeg pozorišta Čarapa (za decu uzrasta od četiri godine) i “Alisa” Prvog prigradskog pozorišta – Puls teatar Lazarevac, CZK Valjevo (za mlade od 15 godina).

Narednog dana, u subotu, deca uzrasta od tri godine imaće priliku da pogledaju predstavu “Četiri čarobne reči” Pozorišta Guliver, dok će deca uzrasta od deset godina moći da vide predstavu “Strahinja” Prvog prigradskog pozorišta – Puls teatar Lazarevac (Gamba produkcija – Beograd i Inovadora – Stokholm).

Pored predstava, u subotu od 16 časova deca uzrasta od 5 godina mogu pogledati radionicu, odnosno praktični vodič pod nazivom “Kako sami možete napraviti pozorišnu predstavu od senki?”

Radionicu vode glumice Sanja Petrović i Tijana Janković.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.