Šesti po redu Nacionalni festival dečjeg video klipa “KIDIKEM” biće održan u subotu, 6. marta, u 12 časova, na platformi sajta Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Besplatna onaljn projekcija nagrađenih filmova biće emitovana na Jutjub kanalu DKC Beograd.

Dečji kulturni centar Beograd organizovao je konkurs za decu i mlade, na kojem su se takmičili autori filmova kratke forme, u trajanju do tri minuta, na temu “IZA MASKE”.

Na festival je pristiglo 70 filmova iz cele Srbije (Pančeva, Niša, Aleksinca, Užica, Vranja, Požarevca, Stare i Nove Pazove, Kragujevca, Vrdnika, Sombora, Vrnjačke Banje, Koceljeva, Gornjeg Milanovca, Raške, Rume, Prokuplja, Obrenovca i Beograda).

Nakon projekcije selektovanih filmova, žiri (Nikola Majdak, reditelj i snimatelj, Katarina Bulajić Pavlović, magistar slikarstva i likovni pedagog, Predrag Nedeljković, reditelj) i urednica festivala Marija Milanović Lazarevski objaviće nagrade na sajtu DKCB. Nagrade koje će biti dodeljene na ovogodišnjem festivalu su

  • Gran Pri za najbolji film u celini
  • šest specijalnih priznanja Kidikem (za režiju, kameru, montažu, glumu, animaciju, scenario, ideju
  • Jutjub nagrada

Dobitnik Gran Pri nagrade dobiće kao nagradu telefon, dok će dobitnici ostalih specijalnih priznanja osvojiti blutut slušalice.

Jutjub nagrada dodeliće se filmu sa najvećim brojem pregleda, o čemu će odlučiti gledaoci i pratioci Jutjub kanala DKCB. Glasanje će početi odmah nakon projekcije nagrađenih filmova u subotu 6. marta i trajaće do 22. marta.

Kidikem festival ove godine prvi put dodeliće nagradu “Nova nada” za izuzetna ostvarenja dece i mladih u filmskoj umetnosti. Nagrada (tablet) ove godine pripašće devojčici Biljani Čekić, mladoj junakinji filma “Dara iz Jasenovca”.

Foto: MCF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.