Kratki igrani film “Kada sam kod kuće” Ivane Todorović biće danas prikazan na Festivalu autorskog filma, u okviru Hrabri Balkan selekcije u 16h u bioskopu DKS.

Podsećamo, film srpske rediteljke nagrađen je na festivalu u Los Anđelesu.

O rediteljki:

Ivana Todorović  je rediteljka kratkih socijalno-angažovanih filmova koje je pravila u Beogradu i Njujorku.

Igrani film “Kada sam kod kuće” (2019, Beograd)  je osvojio Best Woman Film Award na Independent Shorts Awards festivalu  u Los Anđelesu, Best Student Film Award na Short to the Point u Bukureštu, i Honorary Mention na South Eastern European Film Festival u Los Anđelesu.

Film je prikazan na Brooklyn Film Festivalu  i na  izložbi “The Principle of Migration” u galeriji The New York Foundation for the Arts u Njujorku.

Dokumentarni filmovi “Ja kada sam bila klinac, bila sam klinka”, “A Harlem Mother”, “Rapresent” i  “Svakodnevica romske dece u Bloku 71” su prikazani na vise od 150 internacionalnih filmskih festivala – 63. Berlin Film Festivala, Berlinale Shorts takmičarskog programa, Traverse City, IFF Rotterdam, Palm Springs Int Shorts. Osvojili su preko 20 nagrada – Best Balkan Documentary Film na Dokufest-u u Prizrenu, Najbolji nacionalni dokumentarni film na Martovskom festivalu  u Beogradu, Best Short Film na South Eastern European Film Festival u Los Andjelesu.

Filmovi su se prikazivali  u Anthology Film Archive, Centre de Cultura Contemporiana de Barcelona, Frau Museum u Austriji a “A Harlem Mother” film je deo online biblioteke The New York Times-a. 

Ivana trenutno  završava novi dokumentarni film “Azil” i radi na novom igranom filmu. 

Naslovna fotografija iz filma “Kad sam kod kuće”


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.