Francuska je oduševljena najnovijim ostvarenjem reditelja Alberta Dipontela “Zbogom moroni”. Samo prve nedelje prikazivanja više od pola miliona ljudi pogledalo ovo ostvarenje. U filmu će imati priliku da uživa i domaća publika, i to od 19. novembra.

“Zbogom moroni” (Adieu les cons/Bye Bye Morons) je francuska komedija reditelja i scenariste Alberta Dipontela o teško bolesnoj ženi Suzi koja odlučuje da krene u potragu za detetom koje je bila primorana da napusti u svojoj petnaestoj godini.

Luda pretraga po administraciji dovodi je licem u lice sa JB, starijim čovekom na ivici rastrojstva, kao i sa gospodinom Blanom čije je entuzijazam impresivan.

Neverovatan trio krenuo je na urnebesno i dirljivo putovanje upuštajući se u spektakularnu potragu.

Glavna ženska uloga poverena je belgijskoj glumici Virdžiniji Efiri. Domaća publika pamti je po filmovima “Sibil” (koji je prikazan na prvom Festivalu francuskog filma u Beogradu 2019), kao i po ostvarenju “Noćna smena” (koji je bio film otvaranja ovogodišnjeg Festivala francuskog filma i Drive in bioskopa na Adi). 

Poznata je i po ulozi u trileru “Ona” (Elle ) iz 2016.godine, kao i romantičnoj komediji “Viktorija” (Victoria ) iz iste godine. Efira se proslavila pozajmljujući glas Liz Vilson u francuskoj verziji Garfilda.

Foto: MCF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
20
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
33
okej
divno divno
30
divno
Predivno Predivno
26
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.