Domaće ostvarenje “Linija života” koje je proglašeno najboljim dokumentarnim filmom u Srbiji postaće od sledeće nedelje deo redovnog repertoara online bioskopa MOJ OFF.

Film će u petak, 29. maja moći da se gleda besplatno na platformi MOJ OFF. Već od narednog dana film će biti deo redovnog repertoara aktuelnog virtelnog bioskopa.

Pročitajte još i: Ovaj film ne želite da propustite, “Linija života” otvara BELDOCS

Osnov za nastanak dokumentarnog filma “Linija života” bili su sačuvani crteži akademskog slikara Miloša Bajića.

Student slikarstva, zatvorenik zloglasnog nacističkog logora KL Mauthauzen upisan pod rednim brojem 106.621 preživljava i pobeđuje smrt na jedinstven i sebi svojstven način – serijom crteža Mauthauzen koji, sakrivani tokom zarobljeništva danas predstavljaju svedočanstvo o mukama zatvorenika logora i zlokobnom činu.

Nagrada “Remi” na festivalu u Hjustonu

Film je u jeku pandemije ovenčan zlatnom “Remi” nagradom na prestižnom filmskom festivalu u Hjustonu.

“Nagrada osvojena u Hjustonu nije samo priznanje filmu ‘Linija života’, već i slikarstvu moga oca, profesora Miloša Bajića – od linije smrti, koja je nastala u Mauthauzenu, do oslobođene linije apstrakcije, koja je maštom dosezala do neotkrivenih prostora kosmosa”, istakao je Darko Bajić, reditelj filma.

Foto: Kombank Dvorana


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.