Film “Mater” iz 2019, dugometražno debitantsko ostvarenje mladog hrvatskog reditelja Jure Pavlovića, biće prikazan 14. aprila u 20 časova na onlajn na platformi Kinokauch.

FIlm u 93 minuta prikazuje intiman i beskompromisan portret složenog odnosa između majke i ćerke, u poslednjim danima i satima provedenim zajedno.

Pavlovićev intezivan film, s upečatljivim smislom realizma, opravdava rediteljev rano hvaljeni talenat. Njegov kratki film “Piknik” osvojio je nagradu Evropske filmske akademije za Najbolji kratki film 2015. godine.

Producentsku palicu ovog ostvarenja nose imena: Bojan Kanjera, Biljana Tutorov i Jure Pavlović. Glavne uloge u filmu tumače Darija Lorenci i Neva Rošić. Na 48. Izdanju FEST-a film MATER je imao domaću premijeru i dobio je nagradu kritičara “Nebojša Đukelić” kao najbolji film u regionu.

Od 15. april, film će se naći i u bioskopima širom Srbije.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.