April 12, 2020

Film “Nevidljivi život” pobednik MOJ OFF festivala

Nevidljivi život / Foto: MCF

Brazilsko ostvarenje Karima Anjuza „Nevidljivi život“, pobednik je prvog Online filmskog festivala MOJ OFF sa prosečnom ocenom 4.89.

Ovaj film je ujedno imao i najveću gledanost, te je ovu dramu smeštenu u srcu Rio de Žanieru, o dvema nerazdvojnim sestrama i njihovim konzervativnim roditeljima, pogledalo 19.646 gledaoca.

Istorijsku priču o čuvenoj Drajfus aferi, film “Optužujem“ reditelja Romana Polanskog koji je i bio film otvaranja prvog Online festivala pogledalo je 18.216 gledaoca, što ga čini drugim najgledanijim filmom. A dobitnik četiri nagrade Oskar, južnokorejski film “Parazit” zauzeo je treće mesto, sa 16.323 gledalaca.

MOJ OFF je nastao u vremenima pandemije kao ideja obogaćivanja kulturne scene kada su samoizolacija i poruka #OSTANI KOD KUĆE glavne životne smernice.

“MOJ OFF je primer srpske kreativnosti i entuzijazma, ujedno je još jedan od dokaza u nizu da želimo, ali i više od toga da možemo da napravimo nešto i onda kada to izgleda nemoguće. Zaljubljenici u pravi film i njihova poseta i posveta filmu su dodatno ohrabrili i opravdali festival i MOJ OFF koji je sa svojom ukupnom posetom premašio ukupnu godišnju gledanost svih filmskih festivala u Srbiji. MOJ OFF je dobra prilika gde smo pokazali da kultura i umetnost imaju isceliteljsko dejstvo po nas same, ali i okruženje“, rekao je Igor Stankovic, ispred MOJ OFF Online bioskopa.

Pročitajte još i: Besplatni filmovi ponedeljkom i četvrtkom

Paralelno sa festivalom koji će obeležiti neko buduće vreme i sačekati nove generacije kojima će online festival biti možda i jedino mesto susreta sa filmovima, razvijena je i platforma MOJ OFF Online bioskop – tokom cele godine, čiji će koncept Srbiji i regionu doneti nešto sasvim novo nesvakidašnje.

Foto: MCF