Film Nikole Stojanovića “Sve kako treba” osvojio je specijalno priznanje na 38. izdanju filmskog festivala “Tous Courts”.

Pored nagrade na jednom od najznačajnijih festivala u Francuskoj, “Sve kako treba” se ove nedelje takmičio i na Zubrofka festivalu u Poljskoj.

Film je montirao i režirao Nikola Stojanović, autorka scenarija je Nađa Petrović, direktor fotografije Mladen Teofilović. U filmu glume Jelena Stupljanin, Anita Ognjanović i Zlatan Vidović, dok je film nastao u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Radnja filma se odvija u današnjem vremenu kada Jovana, samohrana majka želi da provede svoj rođendan sa ćerkom Sarom, ali njeni planovi su uništeni kada Sara pozove oca na rođendan.

Nikola Stojanović, Nađa Petrović i Mladen Teofilović su zaslužni i za višestruko nagrađivane kratke filmove “Mi smo videli leto” i “Šerbet”.

Šerbet je prošle godine osvojio Srce Sarajeva za najbolji studentski film, dok je “Mi smo videli leto” osvojio grand prix na prošlogodišnjem Martovkom festivalu.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.