Ko je čuvenoj engleskoj književnici Virdžiniji Vulf poslužio kao inspiracija i model da napiše jednu od svojih najinteresantnijih knjiga “Orlando” (1928)? Kako je izgledao buran period njenog života o kom svedoče ostavljena pisma? Odgovore na ova pitanaj saznajemo u biografskoj drami“Vita i Virdžinija” (Vita & Virginia) sa Džemom Arterton i Elizabetom Debicki u glavnim ulogama.

Film “Vita i Virdžinija” premijerno će biti prikazan u subotu, 2. maja na mojoff.net kao jedan od osam novih filmovima koji će obogatiti repertor Online bioskopa MOJ OFF.

Radnja filma smeštena je u Londonu početkom dvadesetih godina prošlog veka, u trenucima dok engleska spisateljica još uvek nije postala poznata široj čitalačkoj publici. Film je zasnovan na stvarnim pismima koja su razmenjena između dve nadarene spisateljice Vite Sakvil-Vest i Virdžinije Vulf.

Jedna od glavnih uloga poverena je i poznatoj glumici starije generacije Izabeli Roselini, kao majci Vite Sakvil-Vest.

“Džulijet”

Online bioskop MOJ OFF predstaviće od subote i komediju sa proslavljenim glumcem Itanom Houkom “Džulijet” (Juliet, Naked), ostvarenje snimljeno na osnovu istoimenog romana Nika Hornbija.

Dankan je opsednut nekadašnjom rok zvezdom Takerom Krouom. Njegova opsednutost je tolika da je Taker važniji od svih, pa i od njegove dugogodišnje devojke Eni. Njihova shvatanja veze su potpuno različita jer, za razliku od Dankana, Eni želi decu i pravu porodicu. 

“Džulijet” / Foto via MCF
“120 otkucaja u minuti”

Na PVOD platformi Online bioksopa od subote, 2. maja naći će se i film koji je na Kanskom filmskom festivalu osvojio “Gran pri” nagradu, kao i FIPRESCI nagradu žirija “120 otkucaja u minuti” (Beats Per Minute), reditelja Robina Kampilja.

Zasnovana na ličnim iskustvima scenariste i režisera sa grupom aktivista ACT UP (AIDS Coalition To Unleash Power) u Parizu devedesetih godina ovaj strastven i prkosan francuski film o ljubavi, životu i prijateljstvu posvećen je HIV pozitivnim ljudima i njihovim prijateljima koji su vodili mirne proteste protiv farmaceutske industrije i političara. 

Besplatni filmovi

Besplatni filmovi u ovoj nedelji su mađarski dobitnik Zlatnog medveda na Berlinskom filmskom festivalu 2017. “Na telu i duši” (On Body and Soul), film koji je nominovan za nagradu Oskar za najbolji strani film, kao i komedija “Druga strana nade” (The Other Side of Hope) proslavljenog finskog reditelja Akija Kaurismakija o izbeglici iz Sirije koja stiže u Helsinki s namerom da dobije politički azil. 

Foto via MCF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.