Nagrađivani film „Otac“ scenariste i reditelja Srdana Golubovića od subote 12. decembra, u 19h naći će se na repertoaru onlajn bioskopa MOJ OFF.

Domaći film „Otac“ Srdana Golubovića je svetsku premijeru imao na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festvalu u Berlinu, gde je dvostruko nagrađen.

Goran Bogdan, koji glumi oca Nikolu, nedavno je zvanično nominovan za evropskog Oskara, tačnije nagradu Evropske filmske akademije.

Za ovu ulogu osvojio je i nagradu FEDEORA na ovogodišnjem FEST-u, zatim nagradu na Pulskom filmskom festivalu kao i nagradu za najboljeg glumca u Minsku na festivalu Listapad.

“Otac” je film o čoveku kome su zbog siromaštva oduzeli decu, gubitniku, odbačenom i poniženom čoveku, koji kroz svoje putovanje, hodajući od svog sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje, iz protesta, dostojanstva, želje da dokaže i sebi i drugima, iz očaja – postaje heroj.

Pored Gorana Bogdana, u ostalim ulogama našli su se i Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džanković, Jova Maksić, Nikola Rakočević, Milan Marić i Ljubomir Bandović. U ulozi dece: Ajla Šantić i Muharem Hamzić.

Scenario za film potpisuju Srdan Golubović i Ognjen Sviličić. Film je snimljen u koprodukciji šest zemalja: Srbije, Francuske, Nemačke, Slovenije, Hrvatske i BIH.

Foto: Maja Medić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.