Nagrađivani film „Otac“ scenariste i reditelja Srdana Golubovića od subote 12. decembra, u 19h naći će se na repertoaru onlajn bioskopa MOJ OFF.

Domaći film „Otac“ Srdana Golubovića je svetsku premijeru imao na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festvalu u Berlinu, gde je dvostruko nagrađen.

Goran Bogdan, koji glumi oca Nikolu, nedavno je zvanično nominovan za evropskog Oskara, tačnije nagradu Evropske filmske akademije.

Za ovu ulogu osvojio je i nagradu FEDEORA na ovogodišnjem FEST-u, zatim nagradu na Pulskom filmskom festivalu kao i nagradu za najboljeg glumca u Minsku na festivalu Listapad.

“Otac” je film o čoveku kome su zbog siromaštva oduzeli decu, gubitniku, odbačenom i poniženom čoveku, koji kroz svoje putovanje, hodajući od svog sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje, iz protesta, dostojanstva, želje da dokaže i sebi i drugima, iz očaja – postaje heroj.

Pored Gorana Bogdana, u ostalim ulogama našli su se i Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džanković, Jova Maksić, Nikola Rakočević, Milan Marić i Ljubomir Bandović. U ulozi dece: Ajla Šantić i Muharem Hamzić.

Scenario za film potpisuju Srdan Golubović i Ognjen Sviličić. Film je snimljen u koprodukciji šest zemalja: Srbije, Francuske, Nemačke, Slovenije, Hrvatske i BIH.

Foto: Maja Medić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
33
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
23
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
20
Zanimljivo
korisno korisno
16
korisno
okej okej
13
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
23
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.