Kratki igrani film “Kada sam kod kuće” Ivane Todorović osvojio je specijalno priznanje (Honorable Mention) na 15. Festivalu filmova jugoistočne Evrope (SEE Film Festival) u Los Anđelesu.

Film “Kada sam kod kuće” je prikazan na Brooklyn Film Festivalu, gde je osvojio nagradu za najbolji kratki studentski film na Shorts to the Point festivalu u Rumuniji, nagradu za najbolju montažu na Martovskom filmskom festivalu, i bio je prikazan u galeriji The New York Foundation for the Arts u Njujorku.

Sinopsis

Mlada žena se nakon nekoliko godina vraća kući iz inostranstva kako bi se suočila sa seksualnom traumom iz svoje prošlosti. Tihi svedoci njene traume i dalje žive sa starim lažima. Da li su dovoljno hrabri za istinu? 

Zgusnutu dramu u ovom filmu nose glumci: Milica Stefanović, Dragana Varagić, Radoje Čupić, Sara Dinić

Scenario je pisala Melina Pota. Direktorka fotografije je Milica Drakulić, montažerka Tamara Kostić, dizajner zvuka Milan Mihajlović, scenografkinja Emilija Orlić, a kostimografkinja Milica Radovanović. Pomoćnik reditelja je Duško Stanivuk, a producentkinja Tijana Drakulić

Film je nastao u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i kuće Blok Film, uz podršku FCS-a. Film je urađen kao master-rad na Fakultetu dramskih umetnosti.

Naslovna fotografija iz filma “Kad sam kod kuće”


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.