Film “Zemlja nomada” (Nomadland) rediteljke Kloi Đao dobitnik je ovogodišnje nagrade Festivala u Veneciji – Zlatni lav.

Inače, 77. Filmski festival u Veneciji prvi je glamurozan festival svetskog ranga održano nakon proglašenja epidemije koronavirusa.

Nagrada Zlatni lav za najbolji film dodeljena je ostvarenju čije se prikazivanje u domaćim bioskopima očekuje početkom sledeće godine.

Frances McDormand in the film NOMADLAND. Photo by Joshua James Richards. © 2020 20th Century Studios All Rights Reserved

O filmu

Nakon ekonomskog kraha glavne kompnije jednog mestašca u ruralnoj Nevadi, Fern pakuje stvari i kreće sopstvenim kombijem na put istražujući život izvan konvencionalnog društva, kao “moderni nomad.”

Treći igrani film rediteljke Đao snimljen je prema istoimenoj knjizi iz 2017. spisateljice Džesike Bruder.

Glavni lik Fern tumači američka glumica Franis Mekdormand, dobitnica nagrade Oskar za najbolju glumicu, za filmove “Fargo” (1996) i “Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju” (2017).


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.