May 17, 2019

Film&Art zona po prvi put u okviru Beogradskog manifesta

Foto: Beogradski manifest / Promo

U okviru petog Beogradskog manifesta po prvi put održaće se Film&Art zona.

U Beogradu će u periodu od 24-26. maja, u okviru ove zone biti predstavljeni najznačajniji regionalni, internacionalni, filmski festivali.

Open air cinema postavljena na Kalemegdanu, pružiće publici uživanje u preko 20 značajnih filmskih ostvarenja, kroz promociju bioskopa, kao mesta okupljanja kreativaca, ljubitelja filma a takođe i kritičara iz oblasti filmske umetnosti.

Program zvanično otvara Bašta Festa u petak 24.maja u 18h, filmom  „Noć u Tokorikiju”, nagrađivane rediteljke Roxane Stroe, dok će film „Brazilka” rediteljke Sare Marković, u nedelju u 20h zatvoriti Film&Art Zonu.

Naši učesnici Beldoss, Bašta Fest, Kids Fest, Filmski Festival Herceg Novi, Kino Mediteran, ZFF – Zagreb Film Festival, Motovun Film Festival, Dokufest predstaviće svoj rad publici, upoznaće nas sa predstojećim programom i aktivnostima koje sprovode, a takođe, iz svog programa izdvojili su višestruko nagrađivane, autorske, kratkometražne, dugometražne, dokumentarne i animirane filmove, koje ćemo imati priliku da pogledamo za vreme trajanja festivala.

Prateći program čine panel diskusije na temu filma (master class reditelja Babisa Markidisa, čiji ćemo film „Sažaljenje” imati prilike da pogledamo u subotu u 18:30, predavanja na temu bio dizajna (Maja Halilović), street art radionica (Jovan Ćurčić) i predavanje na temu noviteta u VFX industriji (Vladan Điri Vasiljević).

Projekcije filmova su besplatne, kao i učešće na radionicama za koju se prijavljuje na email:
[email protected]

Izvor: Beogradski manifest, Film&Art Zona

Foto: Beogradski manifest / Promo