Dvanaesti međunarodni filmski festival Beldocs zadesila je vandredna situacija. Šest dana pre početka festivala protivpožarna inspekcija zatvorila je Dvoranu kulturnog centra u kojoj je trebalo da bude prikazan takmičarski program domaćeg filma. Filmovi će stoga 9. maja biti emitovani u Kolarčevoj zadužbini, a svih ostalih dana festivala projekcije su u Kombank dvorani. Na blagajni Kombank dvorane biće omogućeno menjanje karata kupljenih za projekcije u Dvorani kulturtnog centra.

Direktor i osnivač festivala Mladen Vušurović istakao je da se ovako nešto nikada nije desilo u proteklih 12 godina koliko traje festival.

“Iznenađeni smo, ali imamo rešenje. Prihvatamo ovo kao višu silu, kako nam je objašnjeno od strane uprave Dvorane kulturnog centra. U ime celog festivala zahvaljujem Kombank dvorani i Kolarcu koji su nam izašli u susret”, rekao je Vušurović .

Ispred Dvorane kulturnog centra govorio je Stefan Arsenijević, urednik filmskog programa ovog kulturnog centra.

“U petak protivpožarna inspekcija je zatvorila Dvoranu kulturnog centra i naložila da uradimo radove koji bi učinili da sala bude bezbedna za publiku. Od trenutka kada bioskop bude otvoren, svi domaći filmovi takmičarskog programa biće prikazani u okviru redovnog bioskopskog repertoara”, rekao je on i izvinio se svima.

Selektor festivala Igor Stanojević i umetnički direktor festivala Marko Grba Singh istakli su da su svi filmovi koji će biti prikazani hrabri, sadrže neku vrstu istine, raznovrsne teme, te da su to  filmovi koje ne može nikakav požar, poplava ili elementarna nepogoda da zaustavi.


Ovaj film ne želite da propustite, “Linija života” otvara BELDOCS


Festival će otvoriti film “Linija zivota” Darka Bajića, u sredu 8. maja u Kombank dvorani sa početkom u 20h. BELDOCS traje do 15. maja, a program festivala podeljen je u šest kategorija.


Koji će sve filmovi biti prikazani na Beldocsu


Piše: Ksenija Stojiljković

Foto: BELDOCS/PROMO


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.