Tradicionalni dečiji filmski festival KIDS FEST održaće se 16. godinu za redom u onlajn bioskopu MOJ OFF, kao i u redovnim bioskopskim salama od 16. do 27. decembra.

Tradicija se bez prekida nastavlja i ove godine! Pod sloganom “Filmski svet mašte” stiže 16. KIDS FEST.  Najpoznatiji domaći dečiji filmski festival KIDS FEST, uz koga su stasale mnoge generacije, ove godine prilagođen je trenutnoj zdravstvenoj situaciji i 16. put za redom priprema istaknuti program sa devet najnovijih filmskih ostvarenja, kao i reprizama neverovatnih bioskopkih animacija. 

Na festivalu će biti prikazana sinhronizovana animirana i porodična filmska ostvarenja pristigla od kinematografija različitih zemalja – od Francuske, Belgije, Rusije, Nemačke, Švedske kao i iz jezgra domaće filmske scene.

Filmovi koji će se naći na programu festivala su: “Stela”, “Jakari i veličanstveno pero”, “Fantastični povratak u OZ”, “Simon’s Got a Gift” , “My Family and The Wolf”, “Gogo”, “Romy’s Salon”, “Pelle No Tail”, “Pat & Mat 4: Handyman’s Adventures”.

Sinhronizovane animacije koje su tokom pandemije i ograničenih kapaciteta prisutnosti publike postigle zavidnu bioskopsku gledanost, filmovi “Superjunak SamSam” i “Kućni patuljci: Operacija kolačići” reprizno će biti prikazani tokom 16. KIDS FEST-a. 

KIDS FEST je dečiji, umetnički festival filma, koncipiran po ugledu na slične manifestacije u svetu, a jedinstven na ovim prostorima. Filmski program čine ostvarenja sa svetskih festivala, priče o neobičnim prijateljstvima, uzbudljive avanture, dokumentarni filmovi o prirodi, kao i animirani 3D filmovi velikih svetskih studija.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.