Posle skoro dve decenije rada i brojnih nastupa od samostalnih koncerata do domaćih i međunarodnih festivala, blues-rock bend „FingerbanG“ predstavlja se publici sa svojim istoimenim albumom „FingerbanG“ sa sedam autorskih numera, koji je objavljen na digitalnim platformama poput Bandcamp, Spotify, iTunes , Deezer, …

Ovaj harizmatični četverac, na gitari, basu, bubnjevima i usnoj harmonici, pod imenom FingerbanG stižu nam odakle i mnogi drugi značajni muzičari poput Eve Braun, Super s karamelom, Popcycle, svi s obala Tise, iz Bečeja.

Nastali su zvanično 2002. godine u sastavu koji se uglavnom održao i do danas: Vladimir Gurjanov (vokal i gitara), Marko Vujkov (bas gitara), Srđan Kostić (bubnjevi) i Serda Arpad koji je bio član devet godina, a potom na njegovo mesto sa usnom harmonikom dolazi Stefan Stefanović Gile.

Svirali su kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, nastupali pred različitom publikom preko hiljadu puta, od klubova do festivala, i to ne samo na domaćem terenu, već i po regionu, ali i Evropi.

Album pod nazivom “FingerbanG” sniman je u studiju “Do Re Mi” u Novom Sadu kod Peđe Pejića i čini ga sedam autorskih pesama, koje slušaoce vode na jedno blues i rok putovanje.

Spisak numera na albumu „FingerbanG“:

1. You should be feeling good            

2. Deserve It                             

3. Philosophy                          

4. Walkin’                               

5. Get It On                             

6. From the First Day I Saw You  

7. Window         

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.