Stručno vođenje kroz izložbu “Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotje” nastavlja se i predstojećeg vikenda sa istoričarkom umetnosti, doktorkom Milicom Mađanović, koja će nam približiti dve umetnosti neraskidivo vezane za čovekovo postojanje i delanje.

Tema stručnog vođenja doktorke Milice Mađanović, menadžerke beogradske postavke izložbe “Ljubav je ljubav” koje će biti održano ovog vikenda (20. i 21. februar) u 12 sati je “Firmitas, utilitas, venustas: tragom vitruvijanskih zlatnih pravila arhitekture u modnom dizajnu Žan Pol Gotjea“.

“Neraskidivo vezani za ljudske fizičke i duhovne potrebe, moda i arhitektura su aktivni konstituenti čovekove pojavne realnosti. Oba kreativa izraza nastaju kao odgovor na čovekovu potrebu za telesnom zaštitom, koji, nadograđen ljudskim genijem, metamorfira u objekat individualnog (ličnog), kolektivnog (polnog, rodnog, kulturološkog, religijskog, klasnog, itd.) i temporalnog (istorijsko-epohalnog) komunikativnog potencijala. Tretirajući Gotjeovo stvaralaštvo kao predmet studije slučaja, vođenje će istražiti mogućnost primene tradicionalnih arhitektonskih postulata strukture, funkcije u forme u analizi modnih kreacija. Izložbeni eksponati će služiti kao smernice na putovanju kroz domene arhitekture i mode, a Žan Pol Gotje će biti prikazan kao graditelj ljudske svakodnevice kraja 20. i početka 21. veka”, ukratko o temi kaže doktorka Milica Mađanović.

Karte za ovaj termin se mogu kupiti isključivo onlajn preko servis sajta Ticket.rs. Muzej savremene umetnosti Beograd poštuje sve epidemiološke mere, i posete su u malim i strogo kontrolisanim grupama, budući da se ulaznice prodaju po vremenskim slotovima.

Foto: Bojana Janjić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.