Svetski dan igre, internacionalni praznik koji se proslavlja svakog 29. aprila u čitavom svetu, a koji je ustanovio Međunarodni savet za igru – CID UNESKO, u Beogradu će se obeležiti izvođenjem flešmoba.

U flešmobu koji će se održati na Trgu Republike tačno u podne učestvovaće studenti Instituta za umetničku igru i kompanije Balet mladiha. Biće predstavljene različte oblasti umetničke igre: klasičan balet, savremena igra i narodna igra.

Nakon predstavljanja igrača svih odseka i godina Instituta za umetničku igru, svečanost će biti nastavljena u Narodnom pozorištu na sceni Raša Plaović, gde će biti uručena Nagrada Terpsihora, prestižno srpsko priznanje iz oblasti umetničke igre koje je ove godine pripalo solistkinji baleta Narodnog pozorišta Olgi Olćan Miljević.

Foto: Arhiva Instituta za umetničku igru


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.