Projekat „Novo ime“ je uspešno nastavljen u Srbiji, a najviše glasova u trećem, povratničkom ciklusu je uspela da osvoji Marija Trajković, mlada zaljubljenica u fotografiju iz mesta Pečenjevce, kod Leskovca.

“Ona je kreativna, ambiciozna, dosledna, istrajna, perfekcionista. Zahvaljujući upravo tim osobinama, ali, prvenstveno, neizmernoj ljubavi prema fotografiji, ova dvadesetčetvorogodišnjakinja je pridobila naklonost publike koja joj je, među 10 potencijalnih Novih imena u poslednjem, trećem ciklusu istoimenog projekta dala najviše glasova”, navodi se u saopštenju.

Podsećanja radi, projekat Novo ime je sredinom marta, usled pandemije virusa korona, privremeno obustavljen, da bi u junu bio ponovo aktiviran. Tada su priliku da unaprede svoje veštine i znanja iz oblasti umetnosti, kulture, nauke ili sporta dobili svi koji su svoju prijavu poslali u martu, a koje su bile validne i, samim tim, zadovoljile kriterijume da se nađu pred publikom na platformi novoime.rs.

„Volim da snimam, editujem i montiram. U slobodno vreme, radim i digitalne crteže, a nagradu ću iskoristiti za kupovinu nove opreme, tačnije, želja mi je da nabavim novi objektiv i blic“, pojasnila je pobednica trećeg kruga projekta Novo ime, čime je osigurala novčanu podršku iznosu do 2.500 evra za unapređenje svog talenta.

Istu priliku već sada mogu pokušati da dobiju svi mladi od 16 do 30 godina, iz cele Srbije, koji su spremni da javnosti predstave neki svoj talenat i to tako što će do sredine jula poslati svoju prijavu, a više detalja o tome mogu pronaći na pomenutoj platformi novoime.rs.

Podsećamo i na to da svi oni koji nisu izvojevali pobedu u prethodna tri kruga, mogu iznova okušati sreću, ali je potrebno da ponovo ispuštuju celu prijavnu proceduru.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.